Introductie

Een golfbal, een club en een baan waarvan het bedenken van de hindernissen de ontwerper wel heel veel plezier moet hebben gegeven. Dat zijn de ingrediënten van midgetgolf. De dwergvariant van het grote golfen, maar daarom zeker niet minder leuk. En als de midgetgolfbaan dan ook nog eens verscholen in de bossen van Lage Vuursche ligt, in een vorstelijke, van historie doorspekte omgeving, dan is dat de kers op de taart. De Midgetgolftuinen van Lage Vuursche voldoen aan al deze criteria. En mede daarom zijn de tuinen een bezoekje meer dan waard wanneer je op zoek bent naar een ontspannende activiteit in een rustieke omgeving.

Ga naar de website van Midgetgolftuinen Lage Vuursche

Historie en populariteit

De Midgetgolftuinen bestaan uit maar liefst drie banen van elk achttien holes. Alle banen en alle holes zijn prachtig aangelegd, zeer goed onderhouden en een genot om op te spelen. Niet verwonderlijk dus dat de Midgetgolftuinen van Lage Vuursche erg populair zijn. Populair bij bedrijfsuitjes, bij kinderfeestjes, bij familie-uitjes of gewoon bij het gezin.

Locatie

De Midgetgolftuinen liggen in het Utrechtse Lage Vuursche, tussen Utrecht, Hilversum en Amersfoort in, bij Zeist. Voor diegenen die met de auto komen is er voldoende gratis parkeergelegenheid bij de midgetgolfbanen. Maar ook met het openbaar vervoer zijn de Midgetgolftuinen van Lage Vuursche prima te bereiken. Lijnbus 59 vanuit Hilversum of Zeist stopt op halte Lage Vuursche Dorp. Vanaf daar is het slechts vier minuutjes lopen naar de midgetgolfbanen.

Programma / activiteiten

In totaal heeft men bij Midgetgolftuinen Lage Vuursche de beschikking over drie banen. De Biljartbaan, de Gravelbaan en de Grasbaan zijn alle drie verschillende banen die om een verschillende aanpak, tactiek en techniek vragen. Op de Biljartbaan stellen vindingrijke en fantasievolle bouwsels de inventiviteit en inzicht van de midgetgolfer op de proef. De Gravelbaan brengt zijn bespelers terug in de tijd en wel naar 1954, toen de baan werd aangelegd. Hier speel je midgetgolf zoals het oorspronkelijk bedoeld was. De Grasbaan tenslotte doet de midgetgolfer vermoeden dat hij of zij het ‘echte’ golf aan het beoefenen is. Het gras is er net zo kort als op de green bij de ‘echte’ variant. Een waar paradijs dus!

Stats & tags


Lage Vuursche, Utrecht, Nederland
Midgetgolf, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling