Introductie

In het Militaire Luchtvaart Museum kunnen bezoekers kennismaken met de geschiedenis van de militaire luchtvaart, vanaf het allereerste begin tot en met heden. Zo kunnen er onder meer historische vliegtuigen bewonderd worden net als moderne helikopters. Tot de collectie van het Militaire Luchtvaart Museum behoren ook kunstwerken, uniformen en documenten en er worden filmvoorstellingen vertoond. Zelf ervaren hoe het is om in een F-16 of in een zweefvliegtuig te vliegen kan in het Flying Center. In het Museumcafé Escadrille kunnen bezoekers terecht voor een drankje en een hapje en in de Museumshop De Brik kunnen leuke militaire luchtvaartartikelen worden gekocht.

Ga naar de website van Militaire Luchtvaart Museum

Historie en populariteit

Het Militaire Luchtvaart Museum is op 3 juli 1968 officieel geopend door Prins Bernhard. Het museum bestaat uit een aantal delen, zoals de Vreeburghal, de Snijdershal, het Flying Center en het buitenterrein. In de toekomst zal het Militaire Luchtvaart Museum samen met het Legermuseum deel gaan uitmaken van het Nationaal Militair Museum, dat op de voormalige vliegbasis Soesterberg tot stand zal komen. Het Militaire Luchtvaart Museum is een belangrijke trekpleister, waar jong en oud zich kan vermaken.

Locatie

Het Nationale Luchtvaart Museum is gelegen in Soesterberg, gemeente Soest in de provincie Utrecht en is met de auto prima te bereiken. Ook met het openbaar vervoer kan het museum bereikt worden met bussen vanaf het Centraal Station Utrecht of vanaf het Centraal Station Amersfoort.

Programma / activiteiten

Naast het bewonderen van de historische vliegtuigen, de kunstwerken, het zelf vliegen en de diverse voorstellingen worden er eveneens verschillende activiteiten georganiseerd door het Militaire Luchtvaart Museum, zoals het Nationale Museumweekend, waarbij de depots en werkplaatsen bezocht kunnen worden. Daarnaast worden er diverse theatervoorstellingen georganiseerd en kunnen kinderen hier hun verjaardagsfeestje vieren en een heuse opleiding tot vlieger volgen.

In de museumwinkel kunnen speurtochten worden aangeschaft, zoals de speurtocht Jachtvliegers, de Stickerspeurtocht en de speurtocht Verkenningsvlucht MLM. Ook op educatief gebied heeft het museum diverse lespakketten samengesteld, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de geschiedenis van de luchtvaart en het fenomeen vliegen. Kortom, het Militaire Luchtvaart Museum is een zeer interessant uitje voor alle leeftijden.

Stats & tags


Soesterberg, Utrecht, Nederland
Musea, Oorlogsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling