Introductie

De Miljoenenlijn is een schitterende spoorlijn dwars door het prachtige Zuid Limburgse heuvelland. Bezoekers dromen weg in 1e klas rijtuigen en beleven de romantiek van het reizen, terwijl zij genieten van de mooiste uitzichten. Er kan worden ingestapt op diverse haltes langs het traject, waaronder Simpelveld, Kerkrade, Schin op Geul en Valkenburg. Een ritje met de stoomlocomotief over de Miljoenenlijn is perfect te combineren met andere familie uitjes in Limburg.

Ga naar de website van Miljoenenlijn

Historie en populariteit

De Miljoenenlijn verbindt de stations Landgraaf en Simpelveld in Limburg met elkaar. De lijn werd vroeger gebruikt voor zowel regulier personenvervoer als goederenvervoer. Vanaf 1995 is het traject tussen Simpelveld en Kerkrade Centrum een toeristische spoorlijn geworden. De Miljoenenlijn bestaat al eeuwenlang en vanaf 1925 werd de lijn aangelegd, die vooral bedoeld was voor het kolenvervoer van de steenkoolmijnen. Deze goederenspoorlijn was in 1934 gereed en vanaf 1949 werd dezelfde lijn ook gebruikt voor personenvervoer. Het tweede spoor werd in de Tweede Wereldoorlog opgebroken en daarna hersteld als enkelspoor. Begin 1986 werd een gedeelte gesloten en vanaf 1995 is de lijn een toeristische Limburgse trekpleister geworden. Vele toeristen, vakantievierders en dagjesmensen stappen dan ook in deze stoomtrein voor een nostalgisch ritje.

Locatie

De Miljoenenlijn bevindt zich in Simpelveld, midden in het mooie, heuvelachtige Zuid Limburgse natuurschoon. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Mede dankzij de diverse opstap haltes, zoals Kerkrade, Valkenburg en Simpelveld.

Programma / activiteiten

De toeristische stoomtreinen en railbussen rijden sinds 1995 als toeristische attractie. Stap in één van de stoomtreinen en geniet van een nostalgische treinrit. Bezoekers kunnen arrangementen reserveren en bijvoorbeeld drie soorten vervoer combineren, te weten, een romantische treinrit, een ritje in een Amerikaanse schoolbus of Engelse dubbeldekker door het heuvellandschap en tot slot in Maastricht een rondvaart over de Maas. Bezoekers kunnen ook kiezen voor een combinatie van een treinrit met een bezoek aan de steenkolenmijn of zich laten verwennen met een culinair arrangement. Sfeervol dineren of een originele Englisch Tea, terwijl de stoomtrein langs het beeldige landschap zoeft, behoort eveneens tot de vele mogelijkheden.

Stats & tags


Simpelveld, Limburg, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling