Introductie

Uitwisseling van ideeën, concepten en ervaringen tussen kunstenaars van diverse culturele achtergronden verrijkt en stimuleert de context waarin kunst tot stand komt en wordt gepresenteerd uit. Bovendien zorgt deze uitwisseling voor een extra uitdaging. Dat is het idee achter Mirta Demare International Visual Arts, een tentoonstellingsruimte waarin zowel beginnende als gevestigde talentvolle kunstenaars uit verschillende delen van de wereld de kans krijgen hun werk aan een groter publiek te laten zien.

Ga naar de website van Mirta Demare

Historie en populariteit

Mirta Demare International Visual Arts is in 2002 gestart. Het kunstinstituut vindt zijn onderkomen in een markante Ruimte aan de Rotterdamse Blekerstraat, niet ver van het culturele hart van Rotterdam, het Museumpark. Mirta Demare zelf is afkomstig uit Latijns-Amerika, maar woont inmiddels al jaren in de havenstad. De warme band met zowel Rotterdam als met Latijns-Amerika blijkt uit de speciale aandacht die de galerie schenkt aan kunstenaars uit de stad en het Zuid-Amerikaanse continent.

Locatie

Zoals eerder vermeld ligt de tentoonstellingsruimte van Mirta Demare International Visual Arts op een steenworp afstand van het Museumpark, het culturele hart van Rotterdam. Een bezoek aan de tentoonstellingsruimte aan de Blekerstraat valt dan ook prima in te passen in een cultureel dagje Rotterdam. Andere bezoeksuggesties zijn het Museum Boijmans-Van Beuningen, waar een indrukwekkende collectie van impressionisten en surrealisten als Vincent van Gogh, Claude Monet, Salvador Dali en Edgar Degas te bewonderen is. De Kunsthal is eveneens een cultureel hoogtepunt van de Maasstad. Jaarlijks wordt hier een groot aantal exposities georganiseerd rondom grote namen uit de kunstgeschiedenis. Eveneens de moeite van een bezoekje meer dan waard is het Nederlands Architectuurinstituut, waarin de Nederlandse architectuur centraal staat. Van Pierre Cuypers tot Rem Koolhaas, het Nieuwe Bouwen en de Amsterdamse School, alle voor Nederland belangrijke architectonische ontwikkelingen worden in dit instituut uitgelicht.

Programma / activiteiten

Mirta Demare International Visual Arts heeft veel wisselende exposities. Raadpleeg de website voor de meest actuele informatie.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling