Introductie

Museum Beelden aan Zee is een museum dat zich exclusief richt op de moderne, hedendaagse beeldhouwkunst. De prachtige collectie bestaat onder meer uit bijna 1000 beelden, gemaakt door bekende en minder bekende beeldhouwers uit binnen- en buitenland. Daarnaast beschikt het museum over een mooie verzameling van wel honderden penningen eveneens afkomstig uit midden 20e eeuw.

Ga naar de website van Museum Beelden Aan Zee

Historie en populariteit

Naaste de vaste tentoonstelling organiseert het museum jaarlijks drie tot vier grote wisselexposities in de Grote zaal, thematisch, per stroming of per kunstenaar opgezet. In de overige zalen alsook op de terrassen vinden negen tot tien keer per jaar kleinere tentoonstellingen plaats. Ontdek zelf de hedendaagse internationale sculpcultuur in Museum Beelden aan Zee.

Locatie

Museum Beelden aan Zee ligt verscholen in de Scheveningse duinen. In 1994 is het museum opgericht door Theo en Lida Schoten, een verzamelaarsechtpaar. Zij hebben zich exclusief gericht op de hedendaagse en moderne internationale beeldhouwkunst. Het museum is zodoende een particulier bezit en wordt door enthousiaste vrijwilligers en een vereniging van vrienden ondersteund en gedragen. Ook mede door de culturele activiteiten die hier geregeld worden georganiseerd, mag het Museum Beelden aan Zee jaarlijks vele bezoekers vanuit de hele wereld welkom heten.

Programma / activiteiten

Museum Beelden aan Zee ligt in de duinen van Scheveningen in de gemeente Den Haag, provincie Zuid Holland. Wie met eigen vervoer komt, kan gebruik maken van de parkeergarages (betaald). Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal of Den Haag Hollands Spoor de tram nemen.

Bij Museum Beelden aan Zee neemt de gebeeldhouwde collectie beelden een prominente plaats in. Opmerkelijk onderdeel is het Koninklijke gezin dat een permanente plaats heeft in het museum. Op het terras aan de boulevardzijde staan de Sprookjesbeelden aan Zee, een boeiend terras met bronzen beelden, dat bovendien gratis toegankelijk is. Daarnaast beschikt het museum over een Penning- en Prentenkabinet.

Er worden rondleidingen gegeven al dan niet toegespitst op een speciale tentoonstelling of een bijzondere architectuur. De museumwinkel biedt een gevarieerd assortiment met boeken, sieraden, must-haves en artikelen gerelateerd aan de beeldhouwkunst. In het museumcafé van Museum Beelden aan Zee kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje.

Stats & tags


Scheveningen, Zuid-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling