Introductie

Wat in het vat zit, verzuurd niet. Een wijsheid die zeker geldt voor de droom die drie jongens in de jaren vijftig hadden. Een eigen museum voor moderne kunst, dat is wat Boele Bregmans, Sjoerd de Vries en Thom Mercuur wilden. Jaren later werd droom werkelijkheid. In 2004 opende niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Beatrix in Heerenveen Museum Belvédère, het eerste Friese museum voor moderne en hedendaagse kunst.

Ga naar de website van Museum Belvédère

Historie en populariteit

Dat de droom van Boele Bregmans, Sjoerd de Vries en Thom Mercuur ook voorzag in een behoefte, daar mag geen twijfel over bestaan. In 2010 vonden maar liefst 45.000 bezoekers hun weg naar Museum Belvédère. En de drie maanden durende overzichtstentoonstelling van de broers Bram en Geer van Velde trok zelfs 12.500 belangstellenden. Met een combinatie van steeds wisselende exposities en een uitgebreide vaste collectie weet Museum Belvédère de bezoeker telkens weer te boeien.

Locatie

Museum Belvédère staat in Heerenveen. Eerde Schippers tekende voor het ontwerp van het opvallende gebouw, dat innig is verbonden met zowel landschap als kunst. Het ontwerp van Schippers won in 2006 de prestigieuze BNA Gebouw van het Jaar prijs. Het museum staat in het feeërieke Oranjewoud, dichtbij het landgoed Oranjewoud. Een bezoek aan Museum Belvédère valt prima te combineren met een ontspannen wandeling door dit bijzondere landgoed.

Programma / activiteiten

Tussen de vaste expositieruimte van Museum Belvédère en de zaal waarin wisselende tentoonstellingen worden geëxposeerd, bevindt zich het museumcafé. Dit museumcafé biedt plaats aan 80 bezoekers en biedt een fantastisch uitzicht over Landgoed Oranjewoud en het grand canal ten zuiden van het museum en het prachtige landschap ten noorden ervan. Naast de ongeveer vijf wisselende exposities die het museum jaarlijks organiseert, vinden er ook meerdere lezingen, concerten en voorstellingen plaats. Rondleiding door museum en museumpark zijn op aanvraag mogelijk.

Stats & tags


Heerenveen, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling