Introductie

Het was Abraham Bredius zelf die in 1922 aanzet gaf tot de oprichting van een museum. In dat jaar verhuisde de kunstkenner en voormalig directeur van het Mauritshuis van Den Haag naar Monaco. Bij zijn verhuizing beloofde hij de gemeente Den Haag dat hij zijn collectie bij overlijden aan de stad zou schenken. Om zijn woorden kracht bij te zetten schonk hij bij zijn vertrek alvast een schilderij van Jan Steen. Na zijn dood in 1946 gingen ook de overige werken uit zijn collectie naar de gemeente Den Haag.

Ga naar de website van Museum Bredius

Historie en populariteit

Het Bredius Museum kende sinds de oprichting pieken en dalen. Het diepste dal bereikte het museum echter in 1985, toen het wegens bezuinigingen zijn deuren moest sluiten. In een poging de collectie toch weer toegankelijk te krijgen voor het grote publiek werd de Stichting Bredius in het leven geroepen. Een pand aan de Lange Vijverberg werd grondig verbouwd en in 1990 werd de collectie hierheen verhuisd.

Locatie

Museum Bredius is zoals gezegd gevestigd aan de Lange Vijverberg, aan de Hofvijver en recht tegenover het centrum van onze vaderlandse politiek, het Binnenhof. In de directe omgeving van Museum Bredius bevinden zich nog een aantal zeer interessante musea die het bezoeken meer dan waard zijn. Gezien zijn achtergrond als directeur van het Mauritshuis en kenner van Rembrandt ligt een bezoek aan dit Koninklijke Kabinet van Schilderijen, zoals het Mauritshuis ook wel wordt genoemd, zeker voor de hand. Maar ook een bezoek aan het Haags Historisch Museum kan prima gecombineerd worden met een bezoek aan Museum Bredius.

Programma / activiteiten

Meer dan 150 kunstenaars hebben werken gemaakt die nu in de collectie van Museum Bredius te vinden zijn. Albert Cuyp, Anthony van Dyck, Melchior de Hondecoeter, Jan Steen, Jacob van Ruisdael en de grote meester Rembrandt zelf zijn te bewonderen in het museum. Daarnaast wordt er een grote hoeveelheid zilver en porselein tentoongesteld.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling