Introductie

Museum De Koperen Knop is gelegen in het Groene Hart van de Alblasserwaard. Het museum bestaat uit een voormalige 17e eeuwse boerderij met erf, tuin en bijgebouwen. In de vroegere stal bevindt zich een moderne expositieruimte en een authentieke boerenwoning is ingericht in het voorhuis. De museumzolder doet dienst voor permanente tentoonstellingen en is tevens geschikt voor groepsbezoek. In de museumtuin worden bezoekers meegenomen naar de natuurlijke geschiedenis van de Alblasserwaard. Kinderen kunnen deelnemen aan speurroutes en bovendien biedt Museum De Koperen Knop eveneens diverse wandel-en fietsroutes.

Ga naar de website van Museum De Koperen Knop

Historie en populariteit

Museum de Koperen Knop werd voor het publiek in 1988 geopend. Het particuliere museum is tot stand gekomen door de gedrevenheid en inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers. Deze mensen steken regelmatig hun energie en vrije tijd in dit museum, waarbij zij financieel worden gesteund door sponsoren, donateurs en een stichting eigenaren.

Locatie

Het museum is populair bij alle leeftijden. Zowel individuele dagjesmensen, als groepen en scholen brengen regelmatig een bezoekje aan De Koperen Knop.

Programma / activiteiten

Museum De Koperen Knop is gelegen in Hardinxveld-Giessendam, provincie Zuid Holland. Met de auto goed te bereiken, alsook met het openbaar vervoer. Vanaf het NS Station Hardinxveld-Giessendam is het ongeveer 12 minuten lopen, maar bezoekers kunnen ook de bus pakken, welke stopt bij de halte De Koperen Knop.

Het streekmuseum De Koperen Knop is gevestigd in een 17e eeuwse boerderij en vertelt de historie van het leven in de Alblasserwaard. Dit gebeurd aan de hand van vaste en wisselende tentoonstellingen. Er is een apart standje met toeristische tips over de omgeving en diverse wandel-en fietsroutes zijn te koop. Er is in het museum een koffiekamer aanwezig en bij mooi weer kunnen bezoekers gebruik maken van één van de terrassen in de tuin.

Regelmatig worden er evenementen georganiseerd in Museum De Koperen Knop, waaronder de Antiek- en Brocantedagen. Daarnaast leent het museum zich eveneens goed voor onder meer een trouwfeest of bruidsreportage.

Stats & tags


Hardinxveld-Giessendam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling