Introductie

Museum De Paviljoens is een museum, gelegen in Almere, dat onder meer tentoonstellingen, excursies, educatieve programma’s, kunst kijken voor kinderen en kunstenaarsprojecten organiseert. Het is hét museum voor hedendaagse kunst. Jong en oud kunnen hier de collectie kunstwerken, zowel binnen als buiten komen bewonderen.

Ga naar de website van Museum De Paviljoens

Historie en populariteit

De Belgische architecten Hilde Daem en Paul Robbrecht zijn de oorspronkelijke bouwers van De Paviljoens. Zij gebruikten De Paviljoens als tijdelijke expositieruimte voor de Documenta IX van 1992. Deze tentoonstelling was eerder te bewonderen in Het Duitse Kassel, waarna zij werden verplaats naar Almere Stad. In 1998 is het Museum De Paviljoens opgericht door de gemeente Almere, als opvolger van een tentoonstellingsruimte in de kelder van het gemeentehuis. De Collectie Almere wordt beheerd door de organisatie en bestaat uit kunstwerken, die bezoekers kunnen bewonderen in het Museum De Paviljoens, in het stadhuis of in openbare ruimtes van de stad.

Locatie

Het museum De Paviljoens is gelegen in Almere Stad, provincie Flevoland. Het museum is zowel per auto, als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Er wordt echter wel aangeraden zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het museum ligt op slechts 5 minuten loopafstand van het Station Almere Centrum en parkeren in Almere Stad is overal betaald.

Programma / activiteiten

Het archief en de bibliotheek van Museum De Paviljoens zijn in de hedendaagse beeldende kunst en cultuur gespecialiseerd. Het accent is daarbij gelegen op de kunst in de openbare ruimte. Daarom worden de activiteiten zowel binnen- als buiten de museummuren van De Paviljoens georganiseerd. Bezoekers kunnen door gehele stad Almere heen, de kunstwerken bewonderen. De tentoonstellingen in Museum De Paviljoens zijn geschikt voor jong en oud. Voor het basis- en voortgezet onderwijs worden educatieve programma’s ontwikkelt bij iedere tentoonstelling en zijn er lesprogramma’s over bijvoorbeeld een kunstwerk in de stad. De bibliotheek bevat veel informatie over de kunstenaars die nauw betrokken zijn bij de activiteiten van museum De Paviljoens.

Stats & tags


Almere, Flevoland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling