Introductie

Museum Het Valkhof is een museum dat zich inzet voor de kunst en archeologie in de mooie plaats Nijmegen. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er vele wisselende exposities en andere activiteiten te volgen. Tijdens een bezoek aan het museum kunnen bezoekers in het museumcafé genieten van een heerlijke kop koffie met gebak. Ook voor kinderen is het museum bijzonder aantrekkelijk, want wie wil er nu niet als archeoloog aan de slag?

Ga naar de website van Museum Het Valkhof

Historie en populariteit

In 1999 trok Museum Het Valkhof een nieuw pand in, gelegen aan het Kelfkensbos. Het nieuwe gebouw beschikt over meer ruimte, zodat Museum Het Valkhof grotere exposities en tentoonstellingen kon opzetten. Het museum staat op een historische plek, op een steenworp afstand van het Valkhofpark. Tijdens de overheersing van de Romeinen stond op deze plek een Romeins legerkamp. Ook Keizer Karel de Grote mag niet ontbreken, hij had op deze plek namelijk een burcht laten bouwen.

Locatie

Museum Het Valkhof heeft sinds de nieuwbouw in 1999 jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers mogen verwelkomen, waardoor het museum een grote populariteit geniet.

Programma / activiteiten

Museum Het Valkhof ligt vlakbij het centrum van de prachtige stad Nijmegen en is met de auto en het openbaar vervoer zeer goed te bereiken. Diverse lijnen rijden langs het museum en wie met de auto komt, kan parkeren in de nabijgelegen betaalde parkeergarages. Vanaf het Centraal Station Nijmegen is het museum te voet in circa 15 minuten te bereiken.

Het doel van Museum Het Valkhof is om de bezoeker inzicht te geven in de archeologische opgravingen die plaats hebben gevonden in voornamelijk Nijmegen en de provincie Gelderland. Naast archeologische vondsten, stelt Museum Het Valkhof ook grote collecties kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis tentoon. Naast de vaste en wisselende collecties heeft dit mooie museum een museumwinkel en een museumcafé, waar bezoekers in de zomer heerlijk van de buitenlucht kunnen genieten onder de kastanjebomen. Ook de uitgebreide bibliotheek mag niet ontbreken.

Jaarlijks organiseert Museum Het Valkhof vele activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een college volgen over de Romeinen of dingen onderzoeken in het Juniorlab. Om de paar maanden zijn er verschillende wisselexposities te zien, zoals de exposities ‘Lijnen en Letters’, ‘Berend Strik’ en ‘Mythen van het Atelier’. Museum Het Valkhof geeft tevens rondleidingen aan groepen, zijn er mogelijkheden voor excursies en schoolreisjes en kunnen gezelschappen hier overheerlijk dineren.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling