Introductie

Het is met afstand het meest knusse museum van Apeldoorn en wijde omstreken. Museum ‘In de Zevende Hemel’, een klein museum met een schat aan curiosa rondom thema’s als het Oranjehuis, Sinterklaas, Pasen, Kerst en oud speelgoed. Daarnaast zijn er het hele jaar door wisselend exposities waarin oude tradities worden belicht. Een bezoek aan Apeldoorn is niet compleet als je niet in de Zevende Hemel bent geweest.

Ga naar de website van Museum In De Zevende Hemel

Historie en populariteit

Wie een kijkje neemt op de site van het museum, en dan vooral in het gastenboek, zal zien dat een bezoekje aan In de Zevende Hemel gegarandeerd een succes is. Vele bezoekers schallen de loftrompet over eigenaar Jan en zijn boeiende uitleg over alles wat hij uit zijn privéverzameling heeft tentoongesteld. Bezoekers gaan hier steevast weg met een voldaan gevoel en vooral een vol hoofd.

Locatie

Maar in Apeldoorn is er meer te beleven dan alleen Museum In de Zevende Hemel. Wat te denken van de Apenheul, waar sommige aapjes vrij rondlopen en waar je een speciale tas meekrijgt zodat de brutaalste apen je niet beroven van persoonlijke bezittingen in hun immer durende zoektocht naar zoetigheden en andere lekkernijen. Een bezoekje aan familie pretpark de Koningin Julianatoren behoort eveneens tot de mogelijkheden in Apeldoorn. Clown Julius en Jul de Muis laten je swingen en zingen de Super Achtbaan laat je met hoge snelheid door de lucht vliegen, terwijl je in het reuzenrad in diezelfde lucht in alle rust kunt uitkijken over de omgeving. En die omgeving is erg mooi, want het pretpark ligt aan de rand van de Veluwe. Eveneens aan de rand van de Veluwe ligt Paleis het Loo, waar je je nog echt kunt vergapen aan de pracht en praal waarin de oude adel vroeger leefde. Apeldoorn is met recht een dorp met vele gezichten.

Programma / activiteiten

Museum In de Zevende Hemel is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Stats & tags


Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling