Introductie

Het is het kleinste museum op Voorne-Putten, maar tegelijk ook een van de meest interessante. Bezoekers van Museum In den Halven Maen worden terug in de tijd geworpen. Een snoepwinkel, een kruidenierswinkel en een cafeetje, allemaal ingericht zoals het er in grootmoeders tijd uitzag. Een heerlijk stukje pure nostalgie. Nostalgie die ook nog eens te proeven is, want de Oud-Hollandse zoetwaren in het snoepwinkeltje zijn allemaal te koop.

Ga naar de website van Museum in den Halven Maen

Historie en populariteit

Museum In den Halve Maen opende zijn deuren voor het eerst in 1991. Dat was het moment dat de particuliere verzameling voor het eerst te zien was voor het grote publiek. Het eerste jaar trok het museum direct al bijna duizend bezoekers. Inmiddels is dat bezoekersaantal verzevenvoudigd. Bovendien is sinds een aantal jaren ook de tuin van Museum In den Halven Maen te bezoeken. Een tuin vol van flauwe grappen en grollen.

Locatie

Museum In den Halven Maen ligt op het Zuid-Hollandse Voorne-Putten, in de bekende badplaats Rockanje. Jaarlijks wordt Rockanje door vele toeristen bezocht. Natuurlijk zijn er onder de toeristen veel Duitsters, maar ook Nederlanders weten de badplaats te waarderen. Niet in de laatste plaats vanwege het zes kilometer lange strand en het bijzondere en unieke aangrenzende duingebied, dat zich kenmerkt door de enorme diversiteit in flora en fauna. Weinig duinen in West-Europa herbergen meer soorten. Een rijkdom die komt door de gevarieerde typen landschap in het duingebied. Een populierenbos, open zandhellingen, prachtige poelen en duinvalleien maken van de duinen van Rockanje een heerlijke plek om te wandelen.

Programma / activiteiten

Museum In den Halven Maen is geopend van eind maart tot en met eind oktober. Iedere zondag opent het museum zijn deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Dinsdagmiddag en woensdagmiddag gaat de poort open om 13.30 uur en sluit om 17.00 uur. Buiten de vaste openingstijden kan het museum door groepen op afspraak altijd bezocht worden. De entree bedraagt 1,50 euro voor volwassenen. Kinderen betalen een euro.

Stats & tags


Rockanje, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling