Introductie

Museum Kasteel Wijchen is een veelzijdig museum dat zich bevindt in het prachtige, historische kasteel van Wijchen. Het museum bestaat uit een afdeling archeologie, een afdeling met regionale geschiedenis, een afdeling hedendaagse kunst en de museumtuin ‘De Tuun’. De vaste collectie omvat onder meer eeuwenoude archeologische werken en vondsten van Wijchen en omgeving, textiel, beelden en schilderijen. Een programma van wisselende exposities toont het werk van voornamelijk Nederlandse kunstenaars. Museum Kasteel Wijchen organiseert ook regelmatig leuke en boeiende activiteiten waar jong en oud aan deel kunnen nemen.

Ga naar de website van Museum Kasteel Wijchen

Historie en populariteit

Kasteel Wijchen, waar het museum in is gevestigd, kent een roerige en rijke geschiedenis. Het kasteel werd in 1392 volgens schriftelijke bronnen voor het eerst vermeld. Het kasteel is door de eeuwen heen in bezit geweest bij vele families en in de zomer van 1903 zelfs in de openbare verkoop gebracht. Het kasteel brandde in de Sinterklaasnacht van 1906 geheel uit en herrees in oude glorie in 1908. In 1932 kocht de gemeente Wijchen het kasteel en sindsdien dient het statige slot als kasteel en raadhuis. Sinds 1996 biedt het kasteel op de bovenste verdieping aan het Museum Kasteel Wijchen onderdak. Jaarlijks komen veel belangstellenden graag een kijkje nemen in dit imposante gebouw met museum.

Locatie

Museum Kasteel Wijchen is gelegen in centrum van Wijchen, provincie Gelderland. Het museum is goed met eigen vervoer bereikbaar en parkeren kan rondom het kasteel. Ook met het openbaar vervoer is het museum uitstekend te bereiken, want het kasteel ligt op loopafstand van het NS Station Wijchen.

Programma / activiteiten

Museum Kasteel Wijchen heeft een breed aanbod met rondleidingen. Bezoekers kunnen kiezen uit onder meer een museumrondleiding, een kasteelrondleiding, een tuunrondleiding of een combinatie hiervan. Daarnaast is er tevens elke eerste zondag van de maand een open rondleiding.

Het museum biedt eveneens een gevarieerd aanbod met activiteiten voor jong en oud zoals een Bloemen organiseren lezing, een Meet and Greet met een exposant, een open dag De Tuun en kids kunnen helpen een koe te melken. Voor scholen heeft Museum Kasteel Wijchen een aantrekkelijk educatief programma samengesteld.

Stats & tags


Wijchen, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling