Introductie

Het streekmuseum Museum Kennemerland beschikt over een uitgebreide vaste collectie met historische voorwerpen en producten afkomstig uit het Midden-Kennemerland. Velser Aardewerk, Rederijkers blazoenen en de Kinheim tapijten vormen de belangrijkste onderdelen van de vaste collectie. Ook gereedschappen, kinderspeelgoed, huishoudelijke en industriële hulpmiddelen behoren tot de kern van de collectie. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de geschiedenis van Midden Kennemerland, aan de hand van archeologische vondsten, schilderijen, voorwerpen uit het gebied en oude prenten. Behalve de vaste verzameling kent het Museum Kennemerland eveneens verschillende wisselende tentoonstellingen.

Ga naar de website van Museum Kennemerland

Historie en populariteit

Museum Kennemerland is in het voormalige raadhuis van Wijk aan Zee en Duin gevestigd. Het raadhuis is gebouwd in 1908-1909 naar een ontwerp van Jacob London, een Haarlemse architect. In 1936 is de gemeente Wijk aan Zee en Duin in de nieuwe gemeente Beverwijk opgegaan. Het museum krijgt jaarlijks verschillende soorten bezoekers over de vloer. Van groepen en scholen tot aan dagjesmensen en belangstellenden uit de omgeving.

Locatie

Museum Kennemerland is gelegen in de stad Beverwijk, behorende bij de gemeente Midden Kennemerland in de provincie Noord Holland. Wie met de auto komt, kan tegenover het museum parkeren en bezoekers die reizen met het openbaar vervoer kunnen vanaf Station Beverwijk de bus nemen of te voet in circa 10 tot 15 minuten het museum bereiken.

Programma / activiteiten

Museum Kennemerland biedt een historische vaste verzameling bestaande uit bodemvondsten, Velser Aardewerk, buitenplaatsen, Rederijkers blazoenen, land- tuinbouw- en industrie voorwerpen en producten, de Tapijtknoperij Kinheim en prenten, tekeningen en schilderijen. Jaarlijks worden er twee grote wisselexposities georganiseerd en tussendoor enkele kleinere, waarmee het museum inspeelt op de actualiteit.

Er worden rondleidingen gegeven door het museum en ook verschillende activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn ‘Rondje Cultuur’ een begroetingsdag voor 65-jarigen, een fietsdag en de Open Monumentendag. Ook scholen zijn van harte welkom voor een leerzaam en leuk uitstapje in Museum Kennemerland.

Stats & tags


Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling