Introductie

Museum Kinderwereld, gelegen in de kop van Drenthe, beschikt over een fascinerende collectie oud en antiek speelgoed. Bezoekers vinden hier alles wat betrekking heeft op het kinderleven. Schitterende poppen en poppenhuizen, stoommachines, blikken mechanisch speelgoed, tafelspelen uit de 18e eeuw, serviesjes en nog veel meer. Er zijn exposities te bewonderen die geheel in het teken staan van speelgoed en kleine bezoekertjes kunnen heerlijk binnen en buiten spelen.

Ga naar de website van Museum Kinderwereld

Historie en populariteit

De stichting Nederlands Museum Kinderwereld bestaat sinds 1970. Ze beschikt over een unieke collectie speelgoed uit periodes van eind 1700 tot na de Tweede Wereldoorlog. De verzameling is hoofdzakelijk het resultaat van gulle gevers en schenkingen uit het hele land, door de jaren heen verzamelt. Liefhebbers zullen in dit museum veel herkenning vinden en herinneringen komen snel weer boven. Museum Kinderwereld mag dan ook jaarlijks honderden liefhebbers van oud en antiek speelgoed welkom heten, alsook kinderen die enorm van spelen houden.

Locatie

Museum Kinderwereld is gelegen in Roden, in de provincie Drenthe. Ongeveer 20 kilometer vanaf Assen en 18 kilometer vanaf Groningen. Hiervandaan kunnen bezoekers de bus nemen naar Roden. Met de auto is het museum prima te bereiken.

Programma / activiteiten

Er is veel moois te bewonderen in Museum Kinderwereld. Zo kunnen bezoekers onder meer de speelgoedverzameling van mevrouw Roos-Enk bezichtigen. Zij verzamelde haar hele leven van 1912 tot 1996 tot in de kleinste details speelgoed en na haar overlijden hebben haar kinderen de collectie aan het museum aangeboden. Maar ook prachtige treinbanen, oude schoolplaten en tinnen soldaatjes zijn hier te bewonderen. Jaarlijks wordt in de grote expositieruimte een speciale tentoonstelling georganiseerd, die uiteraard in het teken van speelgoed staat.

Kinderen kunnen zelf klant en winkelier spelen in een knus, oud kruidenierswinkeltjes of zich vermaken in de knutselkamer. Op de speelzolder kunnen zij tevens spelen met constructiespelen en duplo. Buiten liggen de tollen, stelten, touwtjes en hoepels al te wachten en de ouderwetse draaimolen draaien de kleinste bezoekertjes regelmatig in het rond. Museum Kinderwereld is eveneens een mooie locatie voor het geven van verjaardagsfeestjes. Een speurtocht, lekker spelen en een beetje snoepen, het hoort er allemaal bij. Ook leuk voor schoolreisjes.

Stats & tags


Roden, Drenthe, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling