Introductie

Aan de Oude Delft in een fraai grachtenpand is Museum Lambert van Meerten gevestigd. Een museum dat een verzameling voorwerpen toont die door de kunstverzamelaar en rijke industrieel Lambert van Meerten zelf bijeen is gebracht. De collectie omvat onder meer een uitgebreide tegelcollectie, Delfts aardewerk, een neo-renaissance interieur, houtsnijwerk, glas, schilderijen en Chinees en Japans porselein. Daarnaast zijn er geregeld wissel exposities te bezichtigen en worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd in Museum Lambert van Meerten.

Ga naar de website van Museum Lambert van Meerten

Historie en populariteit

Lambert van Meerten liet in 1892 een stijlvol grachtenhuis bouwen. Hij verwerkte in het interieur zijn verzameling bouwfragmenten en kunst, terug te vinden in de meubels, schilderijen en overige collecties. Het pand beschikt over een 17e eeuwse stijlkamer, een mooi trappenhuis en een prachtige lambrisering. Lambert ging in 1901 failliet en net voordat zijn bezit onder de hamer ging, werd er een stichting opgericht, de vereniging Huis Lambert van Meerten. Met als doel alsnog een museum te stichten, kochten zij het huis en een deel van de inboedel. Lambert stierf op 1 april 1904 met de wetenschap dat zijn bezit als museum voort zal bestaan. Op 16 oktober 1909 werden de deuren voor publiek geopend en door de jaren heen werd de bestaande collectie aangevuld met nieuwe objecten. Vele bezoekers nemen graag een kijkje in het imposante, deftige Museum Lambert van Meerten.

Locatie

Museum Lambert van Meerten bevindt zich in een prachtig grachtenpand in de stad Delft. Het museum is goed met eigen vervoer bereikbaar en parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarages. Vanaf het NS Station Delft is het museum op ongeveer 10 minuten loopafstand gelegen, maar men kan ook de bus of tram nemen.

Programma / activiteiten

In Museum Lambert van Meerten is een permanente presentatie te zien die de verzameling van Van Meerten zelf toont. Daarnaast worden er geregeld wisselende presentaties georganiseerd en biedt de museumwinkel een leuk aanbod met souvenirs, boeken en ansichtkaarten.

Voor kinderen organiseert het museum, vooral in schoolvakanties, vaak leuke workshops en ook het aanbod attractieve, educatieve programma’s is groot. Geregeld zijn er interessante activiteiten zoals bijzondere rondleidingen, fotowedstrijden en lezingen. Wie op zoek is naar een unieke locatie voor een receptie of diner kan eveneens terecht in Museum Lambert van Meerten.

Stats & tags


Delft, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling