Introductie

Museum Land van Valkenburg presenteert bezoekers de cultuurhistorie van Valkenburg en omstreken, waarbij mergel als rode draad door het verhaal vanaf de krijttijd tot en met de 20e eeuw heenloopt. De Charles Eyckzaal toont permanent werk van de bekende kunstenaar Charles Eyck en daarnaast biedt het museum doorlopend wisselexposities, met name over de hedendaagse beeldende kunst uit de regio. Museum Land van Valkenburg bevindt zich in het voormalige stadhuis van Valkenburg dat is ontworpen in 1900 door de Amsterdamse architect J.H.C Kröner.

Ga naar de website van Museum Land van Valkenburg

Historie en populariteit

Museum Land van Valkenburg werd in 1948 opgericht als museum voor heemkunde en was destijds in kasteel Den Halder gevestigd. Jaren later nam het museum intrek in het voormalige stadhuis en kwam toen met de toenmalige Kunstzalen onder één dak. Kunst en historie werden na een grondige renovatie in 1990 samengevoegd in het Streekmuseum Land van Valkenburg en in 2007 kreeg het museum de naam Museum Land van Valkenburg. Hiertoe werd besloten opdat de activiteiten en naam beter aansloten op elkaar. Naast de historie biedt het museum eveneens hedendaagse beeldende kunst.

Locatie

Museum Land van Valkenburg is een populair museum en wordt jaarlijks door vele dagjesmensen, toeristen en groepen bezocht.

Programma / activiteiten

Museum Land van Valkenburg is gelegen in het centrum van Valkenburg, provincie Limburg. Met de auto is het museum prima te bereiken, waarbij wordt aangeraden gebruik te maken van de parkeerplaatsen in het centrum. Het museum is vanaf het station van Valkenburg op ongeveer 10 minuten loopafstand gelegen.

Naast de vaste collectie van onder meer de kunstenaar Charles Eyck en de doorlopende wisselende exposities, organiseert Museum Land van Valkenburg ook geregeld leuke evenementen en activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen kinderen deelnemen aan diverse kinderworkshops, die voornamelijk op diverse zondagen in het jaar worden gegeven. Hierbij valt te denken aan schilderen, mozaïeken en maskers maken.

Daarnaast biedt de museumwinkel een diversiteit aan artikelen. Naast kunstkaarten, boeken over kunst en mergel, worden er geregeld kunstwerken te koop aangeboden tijdens exposities in Museum Land van Valkenburg.

Stats & tags


Valkenburg aan de Geul, Limburg, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling