Introductie

In het Museum Nagele wordt de architectuur centraal gesteld in de permanente tentoonstelling. Verder worden er door het Museum Nagele wisselende exposities georganiseerd, waar naast architectuur ook de beeldende kunst een belangrijke rol speelt. Bezoekers kunnen in het museum een indruk krijgen van de ontstaansgeschiedenis van de plaats Nagele en de bijzondere plek die in de historie van de Nederlandse architectuur wordt ingenomen. Een bezoek aan het museum, waar een schat aan documentatie wordt geboden, kan prima gecombineerd worden met een wandeling door het dorp Nagele.

Ga naar de website van Museum Nagele

Historie en populariteit

Het Museum Nagele is geschikt voor een brede doelgroep van bezoekers, die interesse hebben in de architectuur. Naast dat er in grote getale individuele bezoekers naar het Museum Nagele komen, zijn er ook groepen, die zich graag laten rondleiden in het museum en daarbij uitgebreid geïnformeerd worden. Daarbij kan er zelfs onder begeleiding van een gids een wandeling door het dorp Nagele gemaakt worden, waarbij er informatie wordt gegeven over diverse wetenswaardigheden.

Locatie

Het Museum Nagele is gelegen op een centrale locatie in het dorp Nagele in de gemeente Noordoostpolder, provincie Flevoland en kan prima met de auto worden bereikt. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid voor auto´s beschikbaar. Het Museum Nagele is geopend van donderdag tot en met zondag, waarbij kinderen in de leeftijd tot twaalf jaar gratis toegang hebben.

Programma / activiteiten

Naast de vaste exposities biedt het Museum Nagele ook wisselende tentoonstellingen, waarvan de agenda een aantal maanden vooruit wordt vastgesteld. Bezoekers kunnen daar dan ook rekening mee houden. Er wordt door het museum samengewerkt met kunstenaarscollectieven en met de kunstacademie, waarbij er aan de beeldende kunstenaars ruimte wordt geboden in het museum. Rond het museum is een terrein gelegen, waar kunstenaars eveneens de mogelijkheid hebben om te exposeren, zodat ook groots opgezette projecten aan het publiek getoond kunnen worden. Daarnaast is een wandeling door het mooie en boeiende dorp Nagele ook zeker aan te raden.

Stats & tags


Nagele, Flevoland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling