Introductie

Het Museum Oud Overschie ‘De hoop doet leven’ neemt bezoekers mee terug in de geschiedenis van Overschie. Historische objecten, huisraad, schilderijen, documentatie, oude ambachten en foto’s geven een kijkje in de historie van Overschie en omstreken. Het museum is gevestigd in drie historische panden en beschikt over diverse tuinen. De expositieruimte, waar ook evenementen plaats vinden, huisvest eveneens een authentiek tabakswinkeltje. Bezoekers genieten in dit museum van schoonheid en eenvoud van historisch Overschie.

Ga naar de website van Museum Oud Overschie

Historie en populariteit

Het Museum Oud Overschie is in 1988 geopend en heeft sinds deze opening niet stil gezeten. Continu werden nieuwe uitbreidingen gerealiseerd. Zo werd het museum in 1990 uitgebreid met een begraafplaats en baarhuisje en werd er in 1996 een 18e eeuws theehuis geplaatst. De bibliotheek en koffiekamer kwamen in 1998 tot stand en de expositieruimte ‘De Melkfabriek’ werd in 2001 gerealiseerd. Het museum weet keer op keer bezoekers te boeien en daarom mag zij jaarlijks ook vele gasten welkom heten.

Locatie

Het Museum Oud Overschie is gelegen in Rotterdam Overschie, provincie Zuid Holland en zowel met de de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf Rotterdam en Delft Centraal Station rijden bussen richting het museum en wie met de auto komt, kan parkeren op een eigen parkeerterrein. Daarnaast ligt het museum eveneens aan verschillende fietsroutes. Het museum is alleen op zondagen geopend en iedere 1e zaterdag van de maand.

Programma / activiteiten

Het Museum Oud Overschie beschikt over een zeer uitgebreide collectie, afkomstig uit Overschie en omstreken. Meer dan 20.000 foto’s, duizenden historische voorwerpen van 1850 tot 1950, ruim 100 schilderijen, prenten en tekeningen, historische gebouwen, een groot weidegebied en het hele jaar door exposities in De Melkfabriek. Er zijn regelmatig oude ambachten te bewonderen, zoals een schapenscheerder, een smid en koperslager. In de wagenmakerij is een volledige timmermanswerkplaats ingericht waar bezoekers eveneens oude tijden zullen herleven.

Bezoekers kunnen een rondleiding aanvragen om de historie beter te begrijpen en om nog meer te kunnen genieten van de rijke collectie van het museum. Rondleidingen zijn kosteloos en bovendien is het Museum Oud Overschie ‘De hoop doet leven’ ook voor iedereen gratis toegankelijk.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling