Introductie

Museum Rotterdam geeft bezoekers een kijkje in de geschiedenis van Rotterdam. Men komt hier alles te weten over de rijke historie van de stad en zijn inwoners en er wordt goed beschreven hoe Rotterdam een echte metropool werd. De collectie telt maar liefst meer dan honderdduizend voorwerpen variërend van stijlkamer tot aan japon en van tegel tot aan beeldhouwwerk.

Ga naar de website van Museum Rotterdam

Historie en populariteit

Daarnaast worden er geregeld tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd die alles te maken hebben met Rotterdam. Bezoekers van jong tot oud vinden in Museum Rotterdam alles over de stad die een belangrijke rol in zowel de Nederlandse als in de internationale geschiedenis heeft gespeeld. Van het verleden tot het heden!

Locatie

De collectie van het Museum Rotterdam bevindt zich op twee locaties, te weten het Schielandhuis en de Dubbele Palmboom Delfshaven. Het Schielandhuis is het enige 17e eeuwse huis dat het bombardement in de Tweede Wereldoorlog in het centrum van Rotterdam heeft overleefd. Het pand is omstreeks 1662-1665 gebouwd en in 1811 door de Franse keizer Napoleon bezocht. De Dubbele Palmboom Delfshaven is in 1824 gebouwd als pakhuis voor het opslaan van graan. Jaren later diende het als distilleerderij en zelfs als meubelfabriek. Vandaag de dag laat het bezoekers de geschiedenis van de dokwerkers, de kooplieden en inwoners van Rotterdam zien.

Programma / activiteiten

Museum Rotterdam is gelegen in de provincie Zuid Holland op twee verschillende locaties. Het Schielandhuis is gelegen midden in het centrum en de Dubbele Palmboom in de historische Delfshaven. Beide musea zijn goed te bereiken. Er zijn voldoende parkeergarages in de nabijheid en vanaf het Centraal Station Rotterdam kan men de metro of tram nemen.

Museum Rotterdam beschikt naast een prachtige collectie en de diverse tijdelijke tentoonstellingen tevens over een museumwinkel. Hier kan men terecht voor bouwplaten, eigen productie linnengoed, ansichtkaarten en design van Rotterdamse kunstenaars. Naast de winkel bevindt zich de brasserie voor een hapje en een drankje.

Voor kinderen zijn er enkele leuke interactieve tentoonstellingen over afval en tijd te zien en voor scholen heeft het Museum Rotterdam diverse lespakketten samengesteld, afgestemd op de leeftijd van de groepen.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling