Introductie

De Bossche familie Slager is een echte kunstenaarsfamilie. Werken van acht kunstenaars afkomstig uit drie generaties Slager zijn te bewonderen in Museum Slager aan de Choorstraat in ’s-Hertogenbosch. Kunstwerken van pater familias Petrus Marinus en zijn zonen en dochters, schoondochters en kleinzoon geven een mooi beeld van de ontwikkeling van kunst over de generaties heen.

Ga naar de website van Museum Slager

Historie en populariteit

Het was kleindochter Suze, zelf niet actief als kunstenaar, die aanzet gaf tot de oprichting van een stichting en een museum. De collectie die zij van haar vader Piet Slager en van haar moeder Suze had gekregen schonk zij aan de stichting. Het monumentale pand aan de Choorstraat waar het museum gevestigd is, is in de loop der jaren diverse keren verbouwd zodat de steeds groter wordende collectie, waarvan een deel is aangekocht en een deel in bruikleen is, op een goede manier kon worden tentoongesteld. Tegenwoordig hangt er een groot aantal olieverven, aquarellen, tekeningen en etsen. Van stillevens en dorps- en stadsgezichten tot landschapsportretten van de Brabantse Kempen en Zuid-Europa.

Locatie

Ook ’s-Hertogenbosch is natuurlijk goed vertegenwoordigd op de kunstwerken van de familie Slagter. En veel van de gebouwen die op de schilderijen voorkomen zijn door de jaren heen onveranderd gebleven. De bekendste van alle Bossche bezienswaardigheden is toch wel de Sint Jan. Een bezoek aan de stad is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan de kathedraal. Het is sowieso lastig om de kathedraal te missen, maar dat terzijde. Naast het grote aantal bezienswaardigheden beschikt de stad eveneens over een aantal andere bijzondere musea. Het Stedelijk Museum, het Noordbrabants Museum, het Jheronimus Bosch Art Center, allemaal vertellen ze iets over het rijke verleden van de stad en de regio. Een verleden dat maximaal beleefd kan worden in de zelfbenoemde meest gastvrije stad van Nederland.

Programma / activiteiten

Met enige regelmaat worden de exposities aangepast, hoewel de kunstwerken die tentoongesteld worden wel allemaal van de hand van een van de acht ‘Slagers’ afkomstig zijn. In het museum staat ook een aantal meubelstukken waarvan sommigen op de schilderijen te herkennen zijn.

Stats & tags


Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling