Introductie

In Museum Stedhûs Sleat is alles wat te maken heeft met de geschiedenis van sloten terug te vinden. De prachtige collectie voorwerpen, waaronder de unieke toverlantaarncollectie, geven bezoekers een verrassende en boeiende kijk op de geschiedenis van Sloten, het kleinste stadje van de Friese elf steden. Naast de vaste collectie, organiseert het museum ook regelmatig wisselende exposities, waaronder kunsttentoonstellingen. In de mooie raadzaal kunnen bezoekers door middel van films en andere informatiebronnen kennis maken met dit bijzondere stadje.

Ga naar de website van Museum Stedhûs Sleat

Historie en populariteit

Museum Stedhûs Sleat is gehuisvest in het vroegere stadhuis van Sloten. Het gebouw is omstreeks 1759-1761 gebouwd. In 2001 heeft het monumentale pand een grondige restauratie ondergaan. Het is volledig hersteld in zijn oude glorie. De museuminrichting sluit exact aan bij de sfeer van het voormalige stadhuis en benadrukt hiermee het vroegere gebruik, maar dan op een speelse moderne manier. Het Museum Stedhûs Sleat is daarmee geworden wat het is, een betoverend museum dat populair is bij vele mensen van jong tot oud.

Locatie

Museum Stedhûs Sleat is gelegen in Sloten, provincie Friesland. Het museum is goed bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Parkeren kan op 5 minuten loopafstand, en vanuit Sneek en Heerenveen rijden bussen.

Programma / activiteiten

Er is van alles te zien en te beleven in het Museum Stedhûs Sleat. Echter, alles staat in het teken van de geschiedenis van Sloten. Er is een vaste collectie en er zijn wisselende, tijdelijke tentoonstellingen te zien. De toverlantaarnpresentatie op de museumzolder is een echt pronkstuk. De mooiste toverlantaarns uit Nederland staan hier tentoongesteld. Daarnaast beschikt het museum over een winkeltje en kunnen bezoekers deelnemen aan een wandeltocht of luistertocht met vertrek vanaf het museum.

Voor kinderen organiseert het museum ook verschillende activiteiten. Zo kunnen zij zelf een toverlantaarnplaatje maken, mee gaan op puzzeltocht door de stad of hier hun kinderfeestje vieren. Tot slot kunnen bruidsparen in het Museum Stedhûs Sleat elkaar het jawoord geven

Stats & tags


Sloten, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling