Introductie

Museum ’t Fiskershúske is een bijzonder openluchtmuseum, gelegen in het Friese dubbeldorp Paesens-Moddergat. In dit museum worden herinneringen aan de vroegere visserscultuur en kustvisserij levend gehouden. Het museum omvat vier oude gerestaureerde vissershuizen, waarvan de oudste uit 1794 stamt. Dit huis neemt bezoekers mee terug naar de tijd rond 1850. De waddenkust en de inrichting van het vissershuis laten vervlogen tijden herleven. Het Museum ’t Fiskershúske beschikt naast de unieke vissershuisjes eveneens over een tentoonstelling, een museumwinkeltje en een gezellig museumcafé.

Ga naar de website van Museum ‘t Fiskershúske

Historie en populariteit

Museum ’t Fiskershúske is een leuk en klein openlucht museum dat al heel wat jaartjes bezoekers van alle leeftijden mag verwelkomen. Vooral het oudste huisje, dat dateert uit 1794 is een echte trekpleister. Bezoekers gaan graag terug in de tijd om te zien hoe het harde vissersleven rond 1850 eruit zag. Het museum is dan ook een boeiende bezienswaardigheid voor iedereen!

Locatie

Museum ’t Fiskershúske is gelegen in het meest noordelijke deel van de provincie Friesland, direct aan de Waddenzee, in de plaats Moddergat, gemeente Dongeradeel. Met de auto prima vanuit alle delen van het land bereikbaar.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen in Museum ’t Fiskershúske in de vier gerestaureerde huisjes voorwerpen bezichtigen die betrekking hebben op het leven van de vroegere bewoners en de oude kustvisserij. Een groot aandeel hierin vormt de ramp van Moddergat, waarbij 83 vissers omkwamen in 1883. De oude huisjes geven een goed beeld van de inrichting en hebben allemaal een andere stijl.

In het huisje ‘De Aek’ is een vaste expositie te bezichtigen en regelmatig worden er wisselende tentoonstellingen georganiseerd, waarbij het accent altijd ligt op de visserij, de scheepvaart of het dorp zelf. Voor rondleidingen en groepsbezoeken dient men van te voren te reserveren. Deze worden belangeloos en kosteloos door vrijwilligers en medewerkers van het museum verzorgd.

Voor kinderen organiseert Museum ’t Fiskershúske geregeld leuke activiteiten, zoals; Op zoek naar de schat of Hoe word ik matroos? Ook speurtochten zijn beschikbaar.

Stats & tags


Moddergat, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling