Introductie

Zeeland is een provincie van land en water. En over alles wat met dat land en water te maken heeft gaat het in Terra Maris. Van verzonken dorpen tot een balein van een walvis en van inpolderingen tot een schedel van een reuzenhert, bij Terra Maris is werkelijk alles te vinden wat met zee en land en met zeeland te maken heeft. Maar Terra Maris is meer dan alleen een binnenexpositie. Het museum heeft ook de beschikking over een prachtige landschapstuin van 2,5 hectare. En uiteraard is deze landschapstuin een afspiegeling van het Zeelandse land. Duinlandschap, een dijk, een restant van een kreek en een insectenmuur zijn koren op de molen voor de natuurliefhebber.

Ga naar de website van Museum Terra Maris

Historie en populariteit

Terra Maris bestaat onder de huidige naam sinds 2004. Daarvoor bestond het museum onder de naam Zeeuws Biologisch Museum. Jaarlijks vinden rond de 35.000 bezoekers hun weg naar Terra Maris.

Locatie

De locatie waar Terra Maris gevestigd is, is ronduit schitterend. Op slechts 750 meter van het strand, midden in het prachtige natuurpark de Manteling en op het landgoed van het sfeervolle kasteel Westhove, waar Terra Maris is gevestigd in de orangerie van dit kasteel. Een bezoek aan Terra Maris kan dan ook prima uitgebreid worden met een strandwandeling, een wandeling door de Manteling of een bezoek aan het kasteel, waar tegenwoordig een hostel in is gevestigd. Staatsbosbeheer heeft een vier kilometer lange wandeling uitgezet door de Manteling. Mocht je na een bezoek en Terra Maris en directe omgeving toch nog tijd over hebben dan is een bezoek aan Domburg zeker de moeite waard. Vooral in de zomermaanden is er meer dan genoeg te beleven in deze levendige Zeeuwse badplaats.

Programma / activiteiten

Terra Maris is een echt activiteitenmuseum waar niet alleen regelmatig wisselende exposities te zien zijn, maar waar bezoekers ook interactief bezig kunnen zijn. Daarnaast heeft het museum tal van arrangementen ontwikkeld waarmee het maximale uit een bezoek aan Terra Maris wordt gehaald. En tenslotte is Terra Maris de plek voor een kinderfeestje met een educatief tintje.

Stats & tags


Oostkapelle, Zeeland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling