Introductie

Het Museum van Bommel van Dam in Venlo biedt bezoekers een divers en wisselend aanbod van exposities over fotografie, tekenkunst en schilderkunst. Het hoofdbestanddeel van de collectie heeft betrekking op de schilderkunst, waarbij een prominente rol is weggelegd voor de abstract expressionistische elementen. Enkele highlights uit de complete collectie van het museum zijn onder meer werken van Aad de Haas, Leo Gestel en Armando.

Ga naar de website van Museum van Bommel van Dam

Historie en populariteit

Het echtpaar Maarten van Bommel en Reina van Dam heeft na de Tweede Wereldoorlog een grote collectie kunst verzameld, maar in 1969 werd hun woning in Amsterdam daarvoor te klein. Hierop besloot het echtpaar een grote collectie van meer dan duizend schilderijen, prenten, beelden en tekeningen aan de gemeente Venlo te schenken. De enige voorwaarde van het echtpaar was dat de gemeente de collectie in een museum zou onderbrengen. Het Museum van Bommel van Dam is geopend sinds 1971 en was in Limburg destijds het eerste museum voor moderne kunst. Jaarlijks heet het museum vele bezoekers van jong tot oud welkom.

Locatie

Het Museum van Bommel van Dam ligt op een centrale locatie in Venlo, provincie Limburg. Vanaf het NS Station kan men in drie minuten te voet het Museum van Bommel van Dam bereiken. Het museum ligt naast het Limburgs Museum, dat tegenover het station in het park is gelegen. Bezoekers met de auto kunnen parkeren in de nabij gelegen parkeergarage.

Programma / activiteiten

Naast een fantastische collectie kunstwerken in het Museum van Bommel van Dam, is er ook een uitgebreide bibliotheek aanwezig met onder meer geluidsbanden en boeken. Deze documentatie kunnen bezoekers zonder extra kosten raadplegen.

De vaste collectie in het museum is al schitterend om te zien, maar het museum biedt ook wisselexposities en een uitgebreide activiteitenkalender. De activiteiten variëren van een concert tot een gratis rondleiding voor senioren. Voor het onderwijs zijn er leuke educatieve programma’s met bijbehorend beeldmateriaal beschikbaar en voor volwassenen biedt het Museum van Bommel van Dam een ruimte aan waar teken- en schildersgroepen kunnen werken.

Stats & tags


Venlo, Limburg, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling