Introductie

Het Museum van Papierknipkunst heeft een interessante collectie van werken van bekende knipkunstenaars uit binnen- en buitenland. In het museum wordt er uitvoerig aandacht besteed aan de diverse vormen van het hedendaagse papierknipwerk. Dat wordt onder meer geïllustreerd in de videofilm Kijk op de Knipkunst, waar bezoekers naar kunnen kijken. Het museum is voor jong en oud leuk om te bezoeken, want het is hier ook mogelijk om zelf met het papier aan de slag te gaan en te knippen. Hierbij worden de kinderen door ervaren knipsters begeleid. Naast de basiscollectie worden er ook deelexposities georganiseerd.

Ga naar de website van Museum van Papierknipkunst

Historie en populariteit

De oorspronkelijke snij- en knipkunsten zijn afkomstig uit China, waarna deze kunst zich naar Europa heeft verplaatst, waaronder Nederland. Het knipwerk van Anna Maria Schuurman, die van 1607 tot en met 1678 geleefd heeft, is het oudste knipwerk dat bewaard is gebleven.

Locatie

De bezoekers variëren van liefhebbers van papierknipkunst tot geïnteresseerde ouders, die met hun kinderen een bezoek brengen aan het Museum van Papierknipkunst.

Programma / activiteiten

Het Museum van Papierknipkunst bevindt zich in het centrum van Westerbork, provincie Drenthe en is gelegen aan de historische brink, prima te bereiken met de auto. Een bezoek aan het museum kan uitstekend gecombineerd worden met het ondernemen van andere activiteiten, die er in Westerbork en omgeving geboden worden.

Naast het bekijken van de collectie kunstwerken en de mogelijkheid om zelf te gaan knippen, worden er gedurende de openingstijden doorlopend demonstraties gegeven in het museum. Na het aanschouwen van de bijzondere knipdemonstraties kunnen bezoekers van de gelegenheid gebruik maken om hetzelfde knipkunstwerk na te maken met de schaar en het papier in de hand.

Het Museum van Papierknipkunst organiseert eens per jaar een aparte kindermaand, waarbij er een speciaal programma wordt opgesteld voor kinderen van de basisschool. Elk jaar wordt er in het museum een ander thema gekozen en op basis daarvan worden knipwerken gemaakt, waarvan een selectie vervolgens tentoon wordt gesteld.

Stats & tags


Westerbork, Drenthe, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling