Introductie

Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) staat vooral bekend om zijn verzameling magisch realistische kunstwerken en de grote collectie sieraden. Het museum organiseert ieder jaar verschillende spraakmakende tentoonstellingen.

Ga naar de website van Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Historie en populariteit

In 1873 bouwde architect Cornelis Outshoorn een herensociëteit op een oude stuwwal aan de rand van Arnhem. Het gebouw werd in 1920 overgedragen aan het Gemeentemuseum Arnhem. De collectie van dit museum bestond aanvankelijk vooral uit de nalatenschap van tekenaar en kunstverzamelaar Alexander Ver Huell. Het Gemeentemuseum Museum heet tegenwoordig Museum voor Moderne Kunst Arnhem. In 2014 zal het museum gaan verhuizen in het kader van het stadsvernieuwingsproject Rijnboog. Het museum bundelt haar krachten met Schouwburg Arnhem, Focus Filmtheater Arnhem en het Domein. De vier kunstorganisaties gaan samenwerken in het Kunstencluster in de nieuwe wijk Havenkwartier. In het meerjarenbeleidsplan 2007 – 2010 heeft het museum de ambitie uitgesproken om te groeien van 40.000 bezoekers in 2006 naar 50.000 bezoekers in 2010.

Locatie

Het MMKA staat aan de rand van Arnhem en is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het is ook mogelijk om vanaf het station te gaan wandelen. De wandeling duurt zo’n 10 tot 15 minuten. Er zijn weinig parkeerplaatsen bij het museum, maar er is een parkeergarage bij het station.

Programma / activiteiten

Het MMKA richt zich vooral op vormen van realisme en biedt daarnaast een podium voor kunstenaars uit de omgeving. Elk jaar organiseert het MMKA meer dan twintig tentoonstellingen. Iedere tentoonstelling wordt aangevuld met bijvoorbeeld presentaties, films, lezingen, debatten en performances. Het museum houdt ook rekening met jeugdige bezoekers door speciale workshops en rondleidingen op te zetten voor kinderen. Bezoekers die een cadeautje willen kopen, kunnen terecht in de museumwinkel. Het museum beschikt daarnaast over een café met bijzondere broodjes en een prachtig uitzicht.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling