Introductie

Museums Vledder bestaat uit een drietal musea, namelijk uit het Museum de Hedendaagse Glaskunst, het Museum Hedendaagse Grafiek en uit het Museum Valse kunst. Dit laatste museum is uniek in de wereld, want er bestaat namelijk maar één museum voor valse kunst en die kan bezocht worden in Vledder. Hier kunnen bezoekers niet alleen de Mona Lisa aanraken, maar ook een collectie Rolex horloges, merkkleding en zeldzame vazen bezichtigen. De drie musea zijn ondergebracht in Museums Vledder, zodat het bezoek een veelzijdig uitstapje kan worden. Zeker wanneer eveneens een bezoek wordt gebracht aan de A-Ane Museumwinkel, waar glaswerk en grafiek te koop is.

Ga naar de website van Museums Vledder

Historie en populariteit

Museums Vledder is ontstaan uit een samenvoeging van particuliere collecties van Erna Jansen en Henk Plenter, die samen met een groep enthousiaste vrijwilligers de deuren van Museums Vledder openstelden voor het publiek.

Locatie

Er komen elk jaar nieuwe bezoekers, maar ook opvallend is dat bezoekers er regelmatig terugkeren. Op jaarbasis komen er bijna twintigduizend bezoekers naar Museums Vledder, dat gedurende negen maanden per jaar geopend is. In het winterseizoen worden er in drie maanden tijd voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen.

Programma / activiteiten

Museums Vledder is gevestigd op een eenvoudig bereikbare locatie in de provincie Drenthe en heeft de beschikking over 23 parkeerplaatsen voor bezoekers, die met de auto komen. Indien deze parkeerplaatsen bezet zijn, kan er aan de overzijde geparkeerd worden of elders in de directe omgeving.

Naast het individueel bewonderen van de prachtige collecties die hier in dit museum staan tentoongesteld, is het eveneens mogelijk om een rondleiding te krijgen in Museums Vledder, waarbij voor groepen ook de mogelijkheid bestaat om voor een arrangement te kiezen. Het arrangement bestaat naast het museumbezoek uit een lunch bij Moe’s Tuin met aansluitend een workshop, waarbij de deelnemers hun eigen unieke schilderij kunnen maken onder begeleiding van een kunstenaar.

Museums Vledder is ook een uitermate geschikte locatie om te trouwen. De schitterende trouwzaal, die vol hangt met kunst, zullen bruidsparen niet snel meer vergeten.

Stats & tags


Vledder, Drenthe, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling