Introductie

Beleef een tramrit uit de tijd dat opa en oma klein waren. Ga mee op reis in prachtige gerestaureerde trams, langs het Amsterdamse Bos.

Ga naar de website van Museumtramlijn Amsterdam

Historie en populariteit

Toen de museumlijn in 1975 opende, was het spoor anderhalve kilometer lang. Tegenwoordig is de spoorbaan zo’n zeven kilometer lang; net zo lang als de reguliere tramlijnen in de stad. De meeste trams in de collectie zijn gebouwd in de eerste helft van de 20ste eeuw. Ze zijn afkomstig van grote Nederlandse steden en Wenen, Graz en Praag.

Locatie

Er zijn 14 opstapplaatsen voor een ritje met de elektrische museumtrams. Het hoofd- opstappunt is het Haarlemmermeerstation, op loopafstand van het Vondelpark. In het Amsterdamse Bos kun je tot rust komen en de drukte van de stad ontvluchten. Voor degenen die geen behoefte hebben aan stilte: in bruisend Amsterdam is genoeg te doen en ontdekken.

Programma / activiteiten

De trams rijden op zondagen vanaf Pasen tot en met oktober. Tijdens een ritje in een van de vele oude trams, doe je 14 haltes aan. Hiervan zijn er drie in het Amsterdams Bos, Amsterdams grootste buitenrecreatiegebied. In het Haarlemmermeerstation zit de Tramshop, waar je ansichtkaarten, boeken, speelgoed en grappige spulletjes kunt kopen. Ook is hier een tramcafé, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. De trams zijn prachtig gerestaureerd en authentieke elementen zijn zoveel mogelijk behouden: originele reclameborden, houten banken en panelen en leren bekleding. Het besturen en restaureren van de trams gebeurt door vrijwilligers. Wilt u op een bijzondere manier een feest organiseren? Dan kunt u een oude tram afhuren voor uw gezelschap. Er worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd, zoals oliebollenritten, Kerstritten en Sinterklaasritten.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling