Introductie

Museumweekend geeft bezoekers een unieke en betaalbare kans om kennis te maken met de vele musea van Nederland. Van het streekmuseum tot aan het scheepvaartmuseum en van het geldmuseum tot aan het natuurmuseum, meer dan 400 musea zetten hun deuren open. Gedurende één weekend in het jaar hoeven bezoekers dan geen entreegeld te betalen of zij betalen het symbolische bedrag van slechts een euro. Dit evenement is een initiatief van brancheorganisatie De Nederlandse Museumvereniging. Vaak organiseren de deelnemende musea leuke activiteiten als extraatje tijdens het Museumweekend.

Ga naar de website van Museumweekend

Historie en populariteit

Het Museumweekend is in 1981 in het leven geroepen om musea meer bezoekers aan te laten trekken en mensen in te laten zien dat een museum bezoeken absoluut de moeite waard is. Een museum is leuk, leerzaam en geeft inspiratie. Een sterke museumsector, dat is het doel van de Nederlandse Museumvereniging. Het weekend is een succesvol initiatief gebleken. Trekken musea tijdens normale weekenden ongeveer 200.000 bezoekers, tijdens het Museumweekend kan dit aantal oplopen tot bijna een miljoen.

Locatie

Het Museumweekend is een evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Ruim 400 musea nemen deel aan dit bijzondere evenement. De meesten zijn uitstekend per openbaar vervoer bereikbaar en hebben voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein in de buurt.

Programma / activiteiten

Tijdens het Museumweekend verlagen veel musea hun toegangsprijzen of verlenen bezoekers zelfs gratis toegang. Dit biedt jong en oud een geweldige kans om diverse musea, die de meest uiteenlopende onderwerpen behandelen, een bezoekje te brengen. Van kunst tot het sterrenstelsel en van klederdracht tot alles te weten komen over een bepaalde stad, een variatie aan musea neemt deel aan dit jaarlijkse evenement.

Ieder jaar staat er gedurende dit weekend een ander thema centraal, waarop musea, ieder op hun eigen manier, inspelen. Er worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals een bingo of speurtochten voor kinderen. Sommige musea geven de opbrengsten van dit weekend aan een goed doel. Het Museumweekend is absoluut een leuk, boeiend en gezellig uitje voor het hele gezin.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
April, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling