Introductie

Musis Sacrum is een concertzaal, gelegen aan het Velperplein in Arnhem. Musis Sacrum is Latijns voor ‘gewijd aan de Muzen’ en is al meer dan honderd jaar voor het Gelders Orkest de thuisbasis. Het gebouw bevat een grote concertzaal, met zitplaatsen voor 870 bezoekers. De congreszaal beschikt over 450 tot 500 plaatsen en daarnaast zijn er nog enkele kleinere zalen. Er worden programma’s georganiseerd voor bezoekers van alle leeftijden. Van kinderen en jongeren tot aan scholieren en volwassenen. Zo zijn er onder meer workshops, cursussen, rondleidingen en nagesprekken bij te wonen. Musis Sacrum beschikt eveneens over een café-restaurant.

Ga naar de website van Musis Sacrum

Historie en populariteit

Sinds 1847 staat de concertzaal Musis Sacrum centraal in het Arnhems muziekleven. Sinds honderd jaar is de concertzaal tevens de thuisbasis van het Gelders Orkest. In 1995 heeft de zaal een grondige renovatie ondergaan en sinds 1 januari 1997 is Musis Sacrum samen met Schouwburg Arnhem ondergebracht onder één directie. De grotere zalen beschikken over 870 en 500 zitplaatsen en de kleinere zalen zijn uitermate geschikt voor presentaties, vergaderingen, feesten, evenementen en diners. Vanwege de veelzijdigheid ontvangt Musis Sacrum jaarlijks vele bezoekers van alle leeftijden.

Locatie

Musis Sacrum is gelegen midden in de stad Arnhem aan het Velperplein, in de provincie Gelderland. Wie met de auto komt, kan parkeren in de nabijgelegen parkeergarages. Vanaf het Centraal Station Arnhem rijden diverse bussen richting de concertzaal.

Programma / activiteiten

Musis Sacrum biedt een breed programma voor alle leeftijden. Het programma omvat onder meer musicals, cabaret, toneel, dans, ballet, theater, jazz en cursussen. Wie altijd al eens een kijkje heeft willen nemen achter de schermen of alles te weten wil komen over het reilen en zeilen van een concertgebouw, kan deelnemen aan een rondleiding.

Regelmatig worden er leuke cursussen georganiseerd zoals van toneeltekst tot voorstelling, maar ook een lezing over Klassieke Muziek behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er gedurende het seizoen diverse schoolvoorstellingen voor het onderwijs bij te wonen en zijn de zalen van Musis Sacrum een perfecte locatie voor feesten, evenementen of zakelijke bijeenkomsten.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling