Introductie

Muzee Scheveningen is een museum dat bezoekers alles vertelt over het leven van, op en in de zee. Cultuur en natuur is hier onder één dak samengebracht. De collectie is te verdelen in een zeebiologisch deel en een cultuurhistorisch deel. Het tropisch zeeaquarium behoort onder meer tot de vaste tentoonstelling en daarnaast beschikt het museum over een zeer grote collectie schelpen, afkomstig vanuit de hele wereld.

Ga naar de website van Muzee Scheveningen

Historie en populariteit

Voor kinderen zijn er speurtochten beschikbaar en er worden geregeld voor hen diverse activiteiten georganiseerd. Het museum beschikt over een visserscafé en een museumwinkel en bovendien is het mogelijk een bezoek aan Muzee Scheveningen te combineren met een beklimming van de vuurtoren van Scheveningen.

Locatie

Het voormalig Zeemuseum en het Museum Scheveningen zijn in 2006 samengegaan. Hieruit is het Muzee Scheveningen ontstaan. Beide musea brachten hun eigen verzameling mee, waardoor er een boeiende collectie ontstond. Er is van alles rondom de visserij te zien, maar ook de geschiedenis van de badplaats en het vissersdorp wordt getoond, samen met de wonderlijke onderwaterwereld. Scheveningen is een populaire badplaats, met als gevolg dat het Muzee Scheveningen jaarlijks ook vele gasten uit binnen- en buitenland mag verwelkomen.

Programma / activiteiten

Muzee Scheveningen is gelegen in Scheveningen, gemeente Den Haag, provincie Zuid Holland. Wie met de eigen auto komt, kan parkeren in de nabijgelegen betaalde parkeergarages. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf het Station Den Haag de bus of tram nemen.

Muzee Scheveningen heeft een gevarieerde en boeiende vaste presentatie. Ook wisselende exposities zijn hier regelmatig te zien. Een bezoek aan het museum kan worden gecombineerd met een wandeling door het oude vissersdorp onder leiding van een oud-visser of oud-schipper.

Tweemaal per jaar wordt er een schelpenverkoopdag gehouden. Eenmaal per maand is er Haags Historisch Café, waarin genodigde sprekers over de geschiedenis van Den Haag en Scheveningen komen vertellen. Het museum geeft ook regelmatig cursussen zoals De Kunst van de Barok. Traditie is tevens de Scheveningse Dag die jaarlijks zeer succesvol is.

Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht en voor scholen zijn er speciale lespakketten samengesteld. Wie iets te vieren heeft, kan eveneens terecht in het museum. Daarnaast is het museum sinds 2007 officieel in gebruik als huwelijkslocatie en bestaat de mogelijkheid om de vuurtoren te beklimmen via het Muzee Scheveningen voor een huwelijksaanzoek.

Stats & tags


Scheveningen, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling