Introductie

Een bezoek aan het Muzeeaquarium Delfzijl is niet alleen ontzettend leuk voor jong en oud, maar ook nog eens erg leerzaam. Hier in het museum blijft het niet bij kijken alleen, maar wordt ook de mogelijkheid geboden om zeebeestjes in het echt aan te raken. In het Muzeeaquarium Delfzijl kunnen bezoekers kennis maken met vijf themamusea, namelijk Archeologie, Geologie, Scheepvaart, Noordzeeaquarium en Schelpen. Bijzonder is, dat kinderen een eigen stenenverzameling kunnen aanleggen. De wisselende tentoonstellingen geven inzicht in diverse onderwerpen, variërend van bodemvondsten tot een hunebed en van mineralen tot een grote schelpenverzameling.

Ga naar de website van Muzeeaquarium Delfzijl

Historie en populariteit

Het Muzeeaquarium Delfzijl bestaat uit een combinatie van musea en een zeeaquarium en is gevestigd in een bunker, die nog altijd te bezichtigen is en in de Tweede Wereldoorlog dienst deed. In 1982 werd er bij Delfzijl een hunebed gevonden, die nu in de tentoonstelling bekeken kan worden. Door de combinatie van tentoonstellingen in de musea en de mogelijkheid om de zeedieren in het aquarium te bewonderen staat het Muzeeaquarium Delfzijl bij uiteenlopende doelgroepen in de belangstelling.

Locatie

Het Muzeeaquarium Delfzijl is gelegen in de provincie Groningen, tegenover het Eemshotel beneden aan de Zeedijk. Er kan gratis gebruik worden gemaakt van het parkeerterrein en op tweehonderd meter afstand is het trein- en busstation van Delfzijl gelegen.

Programma / activiteiten

De verschillende afdelingen binnen het Muzeeaquarium Delfzijl bieden inzicht in uiteenlopende onderwerpen. De afdeling Maritiem kent bijvoorbeeld meer dan tweeduizend voorwerpen en de afdeling Schelpen herbergt één van de grootste Europese schelpenverzamelingen. In het aquarium kunnen bezoekers kennismaken met diverse zeedieren, zoals roggen, haaien en grote kreeften. Hier is ook een speciale aaibak aanwezig, waar de zeedieren zachtjes kunnen worden aangeraakt. De geschiedenis van Delfzijl komt tot uiting op de afdeling Archeologie en op de afdeling Geologie zijn de meest prachtige kristallen en mineralen te bewonderen.

De Muzee is de museumwinkel, waar een ruim aanbod te vinden is van stenen, schelpen, sieraden en maritieme souvenirs, die naar wens aangeschaft kunnen worden. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en voor kinderen is er het metaaldetector spel. Ook aan educatie wordt door het museum aandacht geschonken.

Stats & tags


Delfzijl, Groningen, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling