Introductie

Bent u een liefhebber van fuchsia’s, orchideeën of Pelargoniums? Dan moet u zeker een bezoek brengen aan ’n Dijk van een Tuin.

Ga naar de website van n Dijk van een Tuin

Historie en populariteit

In 1994 kwamen Eike en Margreet hier in de Bommelerwaard wonen. Om het huis waren alleen weilanden. De nieuwe eigenaren bouwden een kas en een enorme pergola. Hierdoor kregen ze genoeg ruimte om hun hobby uit te oefenen: het kweken van Pelargoniums en fuchsia’s. De weilanden zijn inmiddels omgetoverd tot een paradijs van ruim 3.500 m2 met diverse biotopen, tuinen en bijzondere planten. Vanaf 2000 is het stel zich ook in orchideeën gaan verdiepen. Deze ziet u dan ook in vele maten en kleuren.

Locatie

’n Dijk van een Tuin ligt in het Gelderse Gameren, te westen van Zaltbommel. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de tuin uistekend bereikbaar.

Programma / activiteiten

’n Dijk van een Tuin. De naam zegt het al: een heerlijke tuin om in te dwalen en te genieten van al het moois onderweg. Het plantenaanbod is zeer divers en in ieder seizoen staat de tuin in bloei. In de kas, waar de eigenaren voorheen voornamelijk fuchsia’s kweekten, zijn nu ook prachtige orchideeën en Pelargoniums te zien. In de winter staan hier ook de kuipplanten. Verder is er een rozentuin, waar de rozen gecombineerd worden met clematissen en andere vast planten. Op het stukje dijk, op de plek waar vroeger een huis stond, is de rotstuin, met aansluitend de kruidentuin. De Helleborussen in de rotstuin bloeien al heel vroeg in het voorjaar. De borders zijn veelal op kleur aangelegd. De tuin is een aantal zondagen in de zomer open voor publiek. Hiernaast kunnen groepen terecht van half mei tot en met half september. Alleen op afspraak.

Stats & tags


Gameren, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling