Introductie

Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht heeft een internationale uitstraling, want het museum is in de wereld uniek te noemen. Het verleden en het heden van het baggerbedrijf staan centraal in het Baggermuseum. Bezoekers kunnen er kennismaken met moderne en historische baggervaartuigen, maar ook met tekeningen, foto’s en prenten, die betrekking hebben op het baggerbedrijf. Eveneens zeer interessant is de collectie van voorwerpen, die in het verleden tijdens het baggeren zijn geborgen en nu in het museum bekeken kunnen worden.

Ga naar de website van Nationaal Baggermuseum

Historie en populariteit

Professor Ir. W.A. Bos kwam in 1958 met het idee om een museum over de historie van Sliedrecht en de baggerindustrie te realiseren. In 1964 werd hierop het Sliedrechts Museum geopend in het voormalige raadhuis. Het pand werd al snel te klein, waarop in 1971 besloten werd om voor de baggerindustrie een eigen museum te openen. Dat werd gerealiseerd en op 23 juni 1973 werden de deuren van het Nationaal Baggermuseum geopend. Het museum trekt niet alleen bezoekers uit eigen land, maar ook bezoekers van over de landsgrenzen. Naast schoolklassen komen er bijvoorbeeld toeristen vanuit de hele wereld naar het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht.

Locatie

Het Nationaal Bagger Museum is gevestigd op een centraal gelegen locatie in Sliedrecht, provincie Zuid Holland. Het museum is zowel met het openbaar vervoer, de bus, trein en waterbus, als met de eigen auto prima te bereiken. Vanaf het station is het ongeveer twintig minuten lopen naar het museum.

Programma / activiteiten

Naast het bezoeken van de expositieruimte en de collectie voorwerpen in het Nationaal Baggermuseum kunnen bezoekers in de filmzaal terecht voor het bekijken van films over de baggerindustrie. De koffiezaal biedt hen de gelegenheid om even gezellig te ontspannen onder het genot van een drankje.

In het Nationaal Baggermuseum is het voor groepen en scholen mogelijk om een rondleiding te krijgen. Verder worden er wisselende exposities aangeboden, die vrijwel altijd betrekking hebben op een specifiek thema.

Stats & tags


Sliedrecht, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling