Introductie

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 -1945 is gelegen in Groesbeek en toont bezoekers de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland door middel van verschillende interactieve presentaties, originele geluidsfragmenten en filmbeelden, geuren en diorama’s. Men kan zien hoe de geallieerden te land kwamen en er worden ervaringen van burgers verteld, zowel spannende alsook ontroerende momenten. Er is een vaste collectie te zien, met onder meer burger- en militaire objecten en geregeld worden er wisselexposities en evenementen door het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 – 1945 georganiseerd.

Ga naar de website van Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Historie en populariteit

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 – 1945 is ontstaan uit de geschiedenis van de Nederlandse bevrijding. Deze historie brengt het verleden tot leven. Diverse gebeurtenissen rondom de nationale bevrijding van Nederland in 1944 en 1945 wordt op actuele wijze levend gehouden. Er wordt aandacht besteed aan de aanleiding van de oorlog en de gevolgen ervan, het museum herdenkt en wil hiermee een blijvende waarschuwing afgeven tegen discriminatie, intolerantie en fascisme.

Locatie

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 – 1945 wordt jaarlijks door veel mensen bezocht. Vooral door groepen, scholen, dagjesmensen en oud militairen.

Programma / activiteiten

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 – 1945 bevindt zich in de plaats Groesbeek, provincie Gelderland. Het museum is zowel goed met eigen vervoer als met het openbaar vervoer te bereiken. Bezoekers kunnen vanaf het NS Station Nijmegen de bus nemen.

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 – 1945 geeft bezoekers aan de hand van film- en geluidsfragmenten, diverse voorwerpen, presentaties en wisselexposities een goed beeld van de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland. Daarnaast beschikt het museum over een museumwinkel, waar men terecht kan voor bijzondere souvenirs, literatuur en cadeau artikelen. In het museumcafé kan men genieten van een hapje, een drankje en een panoramisch uitzicht.

Voor groepen zijn er speciale dagprogramma’s opgesteld, zoals een bezoekje aan het museum in combinatie met de tinnegieterij, een GPS wandeling of Battlefietstour. En daarnaast organiseert het museum jaarlijks ook diverse evenementen, waaronder de Anne Frank middag en het Nationaal Museumweekend.

Kinderen kunnen hier hun feestje vieren en voor scholen heeft het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 – 1945 een interessant educatief aanbod lesmaterialen.

Stats & tags


Groesbeek, Gelderland, Nederland
Musea, Oorlogsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling