Introductie

Nationaal Park De Alde Feanen is een prachtig natuurgebied van circa 2500 hectare, dat bezoekers via de diverse webcams kunnen bekijken. Deze webcams zijn te vinden in het bezoekerscentrum, maar men kan ook zelf per fiets, per boot of al wandelend het veelzijdige natuurgebied gaan verkennen. De mooie meren, rietlanden, moerasbossen en veenplassen, het gebied kent een oneindige variatie aan flora en fauna. Ruim 450 verschillende plantensoorten, meer dan 100 soorten vogels, de Alde Feanen is een schitterende omgeving voor onder meer natuurliefhebbers. Kinderen kunnen met professor Groebedoes mee op ontdekkingstocht, een leuke speurtocht voor de hele familie.

Ga naar de website van Nationaal Park De Alde Feanen

Historie en populariteit

De oorsprong van het mooie laagveengebied Alde Feanen gaat helemaal terug tot aan de laatste ijstijden. Nationaal Park De Alde Feanen is bij de stichting It Fryske Gea sinds 1934 in beheer. Na de oprichting werd op 26 april 2006 De Alde Feanen door de minister van natuur officieel als twintigste en daarmee laatste nationaal park van Nederland ingesteld. De Alde Feanen beschikt over onder meer een spinnenkopmolen uit de 18e eeuw en monumentale windmolens. Met de bouw van het bezoekerscentrum werd in 2007 gestart en deze werd op 2 april 2009 officieel geopend.

Locatie

Nationaal Park De Alde Feanen is een bijzonder populair gebied bij natuurliefhebbers en in de zomer mag het gebied meer dan 700.000 waterrecreanten verwelkomen.

Programma / activiteiten

Nationaal Park De Alde Feanen, ofwel De Oude Venen is een schitterend natuurgebied dat is gelegen in de provincie Friesland en zodoende vanuit het hele land prima is te bereiken.

Nationaal Park De Alde Feanen biedt voor de watersportliefhebbers enorm veel vertier. De meeste plassen, meren en vaarten zijn vrij toegankelijk voor de watersport. Er bevinden zich rond het gebied diverse watersportcentra, zoals Grou, De Veenhoop en Earnewâld. Bezoekers die het bezoekerscentrum bezoeken worden uitgenodigd het gebied met de verschillende landschappen zelf te gaan ontdekken te voet, per fiets of per kano.

Voor alle leeftijden worden vanuit het bezoekerscentrum excursies en activiteiten georganiseerd. Er zijn rugzakroutes voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar en er zijn quizzen samengesteld waarin jong en oud op een leuke manier kennis kan maken met het natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen.

Stats & tags


Earnewald, Friesland, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling