Introductie

Nationaal Park De Biesbosch behoort in Europa tot het grootste zoetwatertijdengebied. Het Biesbosch gebied is continu in beweging en er is van alles te zien, te voelen, te ruiken, te proeven, te aanschouwen en te beleven in dit gebied. Op zoek naar de bevers, varen in fluisterbootje, door kronkelende kreekjes kanoën, fietsen en vogels spotten of wandelen over ruige paden. Vanuit het bezoekerscentrum in Dordrecht kunnen bezoekers met georganiseerde wandeltochten of rondvaarten meegaan. Daarnaast is er veel informatie te vinden over het gebied en beschikt het Nationaal Park De Biesbosch over een beverobservatorium. Een dagje Biesbosch is leuk voor jong en oud.

Ga naar de website van Nationaal Park De Biesbosch

Historie en populariteit

Het gebied de Biesbosch is ontstaan door een samenspel van natuur, water en mensenhanden. In de oorlog verdienden biezenvlechters, jagers, boeren, rietsnijders en eendenkooikers hier hun boterham. Na 1970 verdween, vanwege het wegvallen van de getijden, deze cultuur en kreeg de natuur vrij spel. Zo ontstond het mooie landschap van Nationaal Park De Biesbosch. Vanwege de vele activiteiten die men hier al dan niet georganiseerd kan ondernemen, is het gebied bijzonder populair bij groepen, scholen, recreanten en gezinnen.

Locatie

Het bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Biesbosch is gelegen in Dordrecht, provincie Zuid Holland. Goed met eigen auto te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Ook met het openbaar vervoer is het centrum prima te bereiken, want vanaf het Centraal Station Dordrecht kunnen bezoekers de bus nemen.

Programma / activiteiten

Vanuit het bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Biesbosch worden vele activiteiten georganiseerd. Men kan deelnemen aan wandelexcursies, avontuurlijke vogeltochten, een vlinder- en libelle excursie of een roofvogeldemonstratie bijwonen, maar rondvaarten, een kano huren of per fiets zelf het gebied verkennen kan ook allemaal. Daarnaast behoort een rondvaart op de zonne-energie varende Halve Maen eveneens tot de vele mogelijkheden.

Er zijn diverse tentoonstellingen over het gebied te zien, waarin cultuurhistorie, landschap, flora en fauna centraal staan. Daarnaast zijn er geregeld wisselexposities te zien in het bezoekerscentrum. Voor scholen is een uitgebreid educatief programma samengesteld en voor kinderen worden ook allerlei leuke activiteiten geregeld, zodat zij op spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken. Tot slot is Nationaal Park De Biesbosch eveneens een uitstekende locatie voor een personeelsuitje, teamvergadering, familiefeest of bruiloft.

Stats & tags


Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling