Introductie

Nationaal Park De Maasduinen is een prachtig natuurgebied gelegen in de kop van Limburg. In het 4500 hectare grote gebied vinden bezoekers een afwisseling van rust, cultuur, ruimte, kuur, avontuur en water. Prachtige landschappen met veel dieren en bijzondere planten zijn een lust voor natuurliefhebbers. Er is veel te doen in de Maasduinen zoals fietsen en wandelen, maar ook is hier veel waterrecreatie en wellness te vinden. Kinderen kunnen spelen in de speeltuinen en er worden regelmatig activiteiten en excursies in het Nationaal Park De Maasduinen georganiseerd.

Ga naar de website van Nationaal Park de Maasduinen

Historie en populariteit

In 1989 is Nationaal Park De Maasduinen opgericht en in 1999 definitief ingesteld. Het gebied beschikt over de langste rivierduinengordel van Nederland, ontstaan door de eeuwen heen door een samenspel van wind, water en de mens. Men kreeg steeds meer oog voor natuur de laatste 50 tot 100 jaar en bebouwde landbouwgebieden werden aan de natuur teruggegeven. Er ontstonden zo verschillende natuurterreinen die tegenwoordig Nationaal Park De Maasduinen vormen. Veel mensen bezoeken graag dit gebied voor diverse doeleinden.

Locatie

Nationaal Park De Maasduinen is gelegen in het noordoosten van de provincie Limburg, tussen de Duitse grens en de Maas. Het langgerekte gebied kent drie ontvangstlocaties. Dit zijn Afferden, Well en Wellerlooi. De drie centra liggen verspreid over het gebied en zijn zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer te bereiken.

Programma / activiteiten

Nationaal Park De Maasduinen leent zich uitstekend voor een wandel- of fietstochtje. Naast de aangelegde wandel en fietsroutes zijn er eveneens speciale ruiterpaden en mountainbike routes. Kinderen kunnen op een boeiende en leerzame manier kennis maken met het gebied en de natuur, door middel van onder meer een spannende belevingstocht.

Regelmatig worden er activiteiten en excursies georganiseerd zoals een natuurwerkdag, een avonturentocht, eerste steenlegging en een jubileumwandeling. Daarnaast worden er in de diverse centra lezingen en kleine exposities gegeven. Ook zijn er speciale activiteiten aan te vragen in Nationaal Park De Maasduinen voor scholen, groepen en mensen met een beperking.

Stats & tags


Bergen, Limburg, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling