Introductie

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep is van Europa het grootste zwemcentrum. Dit is de plek voor jong en oud. Het zwembad beschikt over allerlei faciliteiten voor een sportieve en ontspannen dag uit. Bezoekers kunnen hier van de glijbanen afzoeven, genieten van een kruidenbad, de golven trotseren, een rondje maken in de Turbotol of gewoon rustig wat baantjes zwemmen. Het zwemcentrum is uitgerust met een 50-meter wedstrijdbad, een golfslagbad, een 4-baans trainingsbad, een 25-meter springbad, diverse supersnelle glijbanen en stroomversnellingen. Daarnaast zijn er geregeld leuke activiteiten waar bezoekers aan deel kunnen nemen. Kortom, Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep is meer dan zomaar een zwembad.

Ga naar de website van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep

Historie en populariteit

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep is ongeveer veertig jaar geleden, in de jaren zestig gebouwd. Al vanaf de opening was het zwemparadijs bijzonder populair en al snel behoorde de accommodatie tot één van de grootste attracties in Brabant. Het zwembad onderging half jaren tachtig een complete metamorfose en werd uitgebreid met een golfslagbad. Dit zorgde voor een stijging van het bezoekersaantal, want jaarlijks vonden circa 1 miljoen mensen hun weg naar het zwemcentrum. Voor een grootschalige uitbreiding werd het startsein in 2004 gegeven en in de zomer van 2006 werd het nieuwe zwembad weer voor publiek geopend, onder de nieuwe naam Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep.

Locatie

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep is gelegen in de stad Eindhoven, in de provincie Noord-Brabant. Het zwembad is prima met eigen vervoer te bereiken en gratis parkeren kan op loopafstand. Ook met het openbaar vervoer is de accommodatie goed bereikbaar. Vanaf het NS Station Eindhoven rijden bussen rechtstreeks naar het zwemcomplex.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen recreatief zwemmen in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Het zwembad is uitgerust met maar liefst acht verschillende glijbanen, waaronder de supersnelle turbotol, de donkere suisbuis, de familieglijbaan en de gele slinger. Daarnaast is er een golfslagbad en zijn er stroomversnellingen. Gasten kunnen heerlijk ontspannen in de bubbelbaden, kruidenbaden en het stoombad en in de zomerperiode is tevens het buitengedeelte met nog meer waterpret en een grote ligweide geopend.

In het zwemcentrum worden zwemlessen gegeven en diverse activiteiten zoals trimzwemmen en therapeutisch zwemmen. Ook kan men hier dagelijks baantjes zwemmen om zo te werken aan de conditie. Daarnaast is er gedurende het seizoen een leuk programma samengesteld waar waterliefhebbers aan deel kunnen nemen. Buikschuiven, Eilandrace, Ren je rot, met Glans van de schans en Hondenplons zijn hier enkele voorbeelden van. Tot slot is het tevens mogelijk om in het zwemcentrum een vergadering, congres of seminar te organiseren en kunnen kinderen een onvergetelijk kinderfeestje vieren bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep.

Stats & tags


Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling