Introductie

Naturalis draagt tegenwoordig de naam Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis. Het NCB Naturalis in Leiden beschikt over meer dan tien miljoen objecten, waaronder insecten, fossielen, edelstenen en mineralen. Ook is er een educatieve collectie te bewonderen. Het museum Naturalis biedt een diepgaand inzicht in de processen, zoals deze in de natuur zijn voorgekomen en nog altijd plaatsvinden.

Ga naar de website van Naturalis

Historie en populariteit

Naast de permanente tentoonstellingen, worden er ook regelmatige tijdelijke tentoonstellingen gepresenteerd door Naturalis. In het Museumcafé kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie en lekkernijen. Bezoekers kunnen ook naar het Pesthuiscafé, waar een uitgebreide lunchkaart wordt aangeboden.

Locatie

Het museum Naturalis is als publieksmuseum geopend in 1998 en beschikt naast de tentoonstellingszalen ook over een expeditieruimte, bibliotheek en laboratoria.

Programma / activiteiten

Het Pesthuis uit de zeventiende eeuw maakt deel uit van het museumgebouw, waar naast het Pesthuiscafé ook een museumwinkel is gevestigd. Het Pesthuis is met het museum Naturalis verbonden door middel van een loopbrug. Jaarlijks bezoeken meer dan tweehonderdduizend mensen het Naturalis museum in Leiden, waaronder ook veel schoolgroepen.

Het NCB Naturalis is in Leiden gevestigd op vijftien minuten loopafstand van het historische stadscentrum. Bezoekers, die met de auto komen, kunnen de auto parkeren op de parkeerplaats aan de Darwinweg. Naturalis is gelegen op tien minuten loopafstand van het NS Station Leiden-Centraal. De lijnbus stopt bij de halte LUMC, waar vandaan het eveneens tien minuten lopen is naar het museum.

Naast het bezoeken van de tentoonstellingen worden er diverse mogelijkheden aangeboden op het gebied van educatie. Elk jaar komen meer dan veertigduizend leerlingen naar Naturalis, waarbij er een keuze kan worden gemaakt uit diverse arrangementen. Zo is er een Natuurschool arrangement, een Avifauna arrangement en een Linnaeushof arrangement.

Vrij museumbezoek kan verder gecombineerd worden met een educatief programma. Er worden ook lunchmogelijkheden geboden, waarbij de lunch ter plaatse of in de bus terug gebruikt kan worden. Voor kinderen worden er leuke activiteiten al dan niet onder begeleiding georganiseerd, zoals Met de natuur op reis, Walvispuzzelen en speurspellen, waaronder Griezels en schatjes.

Stats & tags


Leiden, Zuid-Holland, Nederland
Musea, Natuurmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling