Introductie

Het Natuurcentrum, dat deel uitmaakt van de Amelander Musea is een interactief museum dat bezoekers kennis laat maken met de Amelander natuur. Dit zowel op een passieve, als een actieve manier. Het ontstaan van het waddengebied, het behoudt van het eiland, de onderwaterwereld van de Noordzee, wad-strand-en duinexcursies, zowel voor groepen als recreanten, het is in het Natuurcentrum allemaal te vinden.

Ga naar de website van Natuurcentrum Ameland

Historie en populariteit

Natuur is er al zolang het eiland Ameland bestaat. In april 2009 heeft het nieuwste kennis- en innovatiecentrum Ameland Natuurcentrum haar deuren in het plaatsje Nes op Ameland geopend voor publiek, en heeft sindsdien al bijzonder veel belangstelling van bezoekers gehad.

Locatie

Het Natuurcentrum is gelegen in het plaatsje Nes op het eiland Ameland, dat weer deel uitmaakt van de Waddeneilanden en per boot bereikbaar is.

Programma / activiteiten

In het Natuurcentrum is veel te zien. Door middel van vaste exposities over de landschappen en de flora en fauna van Ameland, komt de bezoeker heel wat te weten. Speciale aandacht wordt gewijd aan de Potvis, omdat op Ameland inmiddels al meer dan vijf Potvissen zijn gestrand. Bezoekers kunnen een replica bewonderen van de Blauwe Vinvis en in een ondergrondse tunnel wordt de ecologische ontwikkeling goed in beeld gebracht. Het grote zeeaquarium, gevuld met schelpdieren en vissen is een echte blikvanger van het Natuurcentrum. Daarnaast wordt door middel van films en tentoonstellingen alles over de Noordzee, het Waddengebied en de bedreigingen van het water getoond.

Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals museum puzzelroutes, speurtochten, rondleidingen, fietsexcursies en wandeltochten. Zowel de individuele recreant, als groepen kunnen onder begeleiding op ontdekkingstocht op het wad, in de duinen of op het strand. Men kan deel nemen aan bijvoorbeeld een avond bostocht of een tochtje te voet gaan maken over het wad, waarbij kaplaarzen zeker zijn aan te raden. Daarnaast organiseert het centrum spannende, boeiende en educatieve activiteiten voor scholen.

Stats & tags


Ameland, Friesland, Nederland
Musea, Natuurmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling