Introductie

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam herbergt een prachtige collectie dieren vanuit de hele wereld. Bezoekers kunnen hier het skelet van olifant Ramon uit Blijdorp bezichtigen, maar ook een fraaie verzameling zeezoogdieren. Topstukken van de collectie zijn de miljoenen jaren oude walvissen, de onderkaak van een sabeltandtijger en een mammoetschedel. De vaste expositie toont aan de hand van fossielen de geschiedenis van Nederland. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen langs alle collecties rondom natuur en milieu. Daarnaast biedt het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor kinderen een spannende speurtocht en worden er in de schoolvakanties in het museum extra activiteiten voor kids georganiseerd.

Ga naar de website van Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Historie en populariteit

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is opgericht in 1927. Voorafgaand aan deze tijd vonden vele verhuizingen plaats. Vanaf de zolder boven een meisjesschool verhuisde het museum naar een villa tegenover Museum Boijmans. In 1959 volgde opnieuw een noodgedwongen verhuizing en in de jaren ’70 werd het museum binnen Diergaarde Blijdorp een zelfstandige tak van dienst. Toch bleef de wens op een zelfstandig bestaan met een eigen pand bestaan en met steun van de gemeente werd een stichting opgericht. In 1987 nam het museum met haar collectie intrek in de monumentale Villa Dijkzigt en in 1988 gingen de deuren open voor publiek. In de jaren daarna vond nog uitbreiding en renovatie plaats en jaarlijks vinden gemiddeld 40.000 bezoekers hun weg naar het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Locatie

Natuurhistorisch Museum Rotterdam in de provincie Zuid-Holland is prima met eigen vervoer te bereiken en parkeren kan betaald in de nabijgelegen parkeergarages. Vanaf het Centraal Station Rotterdam is het museum op circa twintig minuten loopafstand gelegen, maar men kan ook de tram of metro nemen.

Programma / activiteiten

Natuurhistorisch Museum Rotterdam biedt een vaste collectie die onder meer bestaat uit de wereldnatuur, het kabinet van dr A.B. van Deinse en Ramon staat weer overeind. Daarnaast worden er voortdurend wisselende exposities georganiseerd en verzorgt het museum voor groepen rondleidingen.

Ook voor scholen zijn er interessante rondleidingen te boeken inclusief een kijkje achter de schermen. Tevens worden er museumlessen gegeven en zijn er materialen voor werkstukken beschikbaar. Wie een bijzondere plek zoekt voor het vieren van een kinderfeestje is hier eveneens aan het juiste adres. Daarnaast is het museum te huur voor bijvoorbeeld feesten, diners, recepties, vergaderingen en andere bijeenkomsten en kan men elkaar het ja-woord geven in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea, Natuurmusea

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u-17:00u
Woensdag: 11:00u-17:00u
Donderdag: 11:00u-17:00u
Vrijdag: 11:00u-17:00u
Zaterdag: 11:00u-17:00u
Zondag: 11:00u-17:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling