Introductie

Het Nederlands Drukkerij Museum bevindt zich in Etten-Leur en biedt een fantastisch inzicht in de oude ambacht van de drukkerij. Het museum neemt de bezoekers mee naar het verleden in de oude zetterij, waar zetblokken gevuld zijn met loden letters, die vroeger met de hand werden gezet en tot een drukvorm werden samengevoegd. Ook kunnen bezoekers kennismaken met een diversiteit aan drukpersen en kan er in de boekbinderij naar een demonstratie worden gekeken, waarbij er gebruik wordt gemaakt van vouwmachines, nietmachines en naaimachines. In deze afdeling van het Nederlands Drukkerij Museum worden verder oude boeken gerestaureerd.

Ga naar de website van Nederlands Drukkerij Museum

Historie en populariteit

Het Nederlands Drukkerij Museum bestaat al een lange tijd en wordt met grote inzet van vrijwilligers levendig gemaakt voor het publiek. Het museum is een interessante attractie om te bezoeken voor iedereen, die interesse heeft in de drukkerij, maar ook voor leken op dat gebied is een bezoek aan het Nederlands Drukkerij Museum bijzonder interessant.

Locatie

Het Nederlands Drukkerij Museum is in Etten-Leur gevestigd, provincie Noord Brabant en kan met de auto of met het openbaar vervoer uitstekend bereikt worden.

Programma / activiteiten

In het Nederlands Drukkerij Museum kunnen bezoekers de ontwikkeling van de boekdrukkunst zien, waarbij de historie aan bod komt door het tonen van druk- en zetmachines. Het Brabantse Museum is verdeeld in drie categorieën, namelijk in de zetterij, de boekdrukkerij en de boekbinderij. Het zetten gebeurd met machines, tijdens het drukken worden de technieken toegelicht en ook het boekbinden is interessant om te zien.

Op de bovenverdieping is een vaste tentoonstelling te zien die uiteraard geheel in het teken van de drukkunst staat. Hier krijgen bezoekers een kijkje in het papier maken, de kleurenleer, de steendruk, de zeefdruk en fotografie.

Individuele bezoekers zijn van harte welkom tijdens de openingstijden van het museum en op afspraak kunnen er voor groepen andere tijden gehanteerd worden. Het museum is leuk om met een groep te bezoeken en ook voor schoolreisjes is het een interessante bestemming.

Stats & tags


Etten-Leur, Noord-Brabant, Nederland
Ambachtsmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling