Introductie

Het Schoenen Museum in Waalwijk biedt een interessante blik op ambacht en techniek van het produceren van schoenen en verwerken van leder. Er zijn indrukwekkende collecties te bewonderen van goudleer met onder meer wandbespanningen en kamerschermen. In de looierij en in de schoenfabriek worden demonstraties gegeven en in de bibliotheek is een schat aan informatie te vinden over schoenmode van het verleden tot het heden.

Ga naar de website van Nederlands Leder en Schoenenmuseum

Historie en populariteit

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum is in het verleden een aantal keren verhuisd, voordat er in 1983 een definitief onderkomen werd gevonden in de voormalige schoenfabriek Pinocchio in Waalwijk. De collectie bestaat echter al vijfenvijftig jaar en is sinds het begin alleen maar verder gegroeid. De basisverzameling is te danken aan Antoon Hendrik, die in 1953 zijn verzameling toonde tijdens een grote expositie van leer, schoenen en mode, waarna een museumstichting in het leven werd geroepen om de verzameling een permanente plaats te kunnen geven.

Locatie

Voor liefhebbers van schoenen, leer en mode is het Schoenen Museum geweldig, maar ook andere doelgroepen, van jeugd tot senioren komen een bezoek brengen aan dit veelzijdige museum.

Programma / activiteiten

Het Schoenen Museum is gevestigd op een eenvoudig bereikbare locatie in Waalwijk, provincie Noord Brabant. Treinreizigers kunnen vanaf het station ’s Hertogenbosch en Tilburg buslijn 136 nemen in de richting van Waalwijk en uitstappen bij de bushalte Floris v-Laan. Bezoekers, die met de auto komen, kunnen gebruikmaken van de gratis parkeergelegenheid bij het museum.

Er worden leuke activiteiten georganiseerd in het Schoenen Museum, variërend van demonstraties tot spannende speurtochten voor kinderen en van rondleidingen door enthousiaste gidsen tot aan arrangementen die zorgen voor een dagvullend programma. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en zijn er regelmatig mini exposities te bewonderen en evenementen bij te wonen. In het Schoenen Museum kunnen bezoekers in de museumwinkel terecht voor het kopen van lederwaren, ansichtkaarten, literatuur en geschenken.

Kinderen kunnen er hun verjaardagsfeestje geven en zelf hun eigen unieke schoen ontwerpen. Het Schoenen Museum heeft verder een aantal interessante modules ontwikkeld voor leerlingen in het basisonderwijs.

Stats & tags


Waalwijk, Noord-Brabant, Nederland
Ambachtsmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling