Introductie

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is één van de jongste musea in Nederland en staat geheel in het teken van Nederlandse strips en striptekenaars. Tijdens een bezoek aan dit museum, kijken bezoekers niet alleen hun ogen uit, maar zijn er ook mogelijkheden om onder leiding van een docent zelf strips te tekenen. Het Stripmuseum bestaat uit diverse ruimtes voor kenners, volwassenen en kinderen. Zo kunnen de kleinste bezoekers bijvoorbeeld de wereld van de kabouters binnen stappen, terwijl andere leeftijden onder andere de huiskamer van Jan Jans en de kinderen binnen treden. Het museum is een zeer geschikt uitje voor jong en oud.

Ga naar de website van Nederlands Stripmuseum Groningen

Historie en populariteit

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is één van de jongste musea in Nederland. In 1993 kwam de eigenaar van een Groningse stripwinkel op het idee om het Nederlands Stripmuseum Groningen op te richten. Al snel waren er tientallen mensen die belangstelling hadden in dit prachtige idee. In 1995 was er een tentoonstelling met de naam ´Kinderschoenen´. Tijdens deze expositie waren er jeugdtekeningen van bekende Nederlandse striptekenaars te bezichtigen. Deze bijzondere expositie stond daarbij symbool voor het Nederlands Stripmuseum Groningen, die toen ook nog in de kinderschoenen stond.

Locatie

Na vele jaren organiseren en uitzoeken, is het Nederlands Stripmuseum Groningen in april 2004 officieel geopend voor het publiek. Tijdens de opening was er veel belangstelling van bezoekers, media en natuurlijk striptekenaars. Al vanaf het begin trok het Nederlands Stripmuseum Groningen vele bezoekers per jaar, en jaarlijks lopen deze aantallen nog steeds op.

Programma / activiteiten

Het Nederlands Stripmuseum Groningen ligt in de prachtige binnenstad van de hoofdstad Groningen en is prima te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf Groningen Centraal Station is dit museum op tien minuten loopafstand gelegen.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen beschikt over een grote verscheidenheid aan strips. Zo kunnen bezoekers unieke stukken uit de historie bewonderen, alsook striphelden waaronder Donald Duck, Sjors en Sjimmie en Suske en Wiske van dichtbij bekijken. Daarnaast kan men in het atelier stap voor stap de ontwikkeling van een striptekening volgen. Voor kinderen is er de mogelijkheid om onder leiding van een docent te leren hoe zij hoofden van stripfiguren kunnen tekenen.

Natuurlijk mogen ook de krantenstrips van toen en nu niet ontbreken en zijn er het gehele jaar door diverse wisselexposities te bezichtigen. Voorbeelden van wisselexposities zijn de exposities ´Kapitein Bob voor Anker´ en ´Het Theater van Jan Kruis´. Het Nederlands Stripmuseum Groningen is ook een zeer geschikte locatie voor kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten of zakelijke uitjes.

Stats & tags


Groningen, Groningen, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling