Het Nederlands Wijnmuseum is gevestigd in Arnhem en is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de wijn. Van wijnliefhebbers en wijnexperts tot aan de wijnbeginners en de wijnbelangstellenden. Het museum brengt op een laagdrempelige wijze de wonderbaarlijke wereld van de wijnen in beeld. De wijncultuur, wijntradities, de wijnhistorie en van de wijnrank tot aan het goed gevulde glas wijn, hier leert men alles over deze bijzondere drank.

Historie en populariteit

Met passie voor wijn, zagen Jaap en Ria Donders hun langgekoesterde droom in april 1983 in vervulling gaan. Het Wijnmuseum opende de deuren voor publiek, dankzij sponsoring en de vele vrijwilligers en donaties uit binnen- en buitenland. Wat begon met een verzameling van wijn apparatuur en gereedschap, groeide al snel uit tot één van de meest complete wijnmusea van Europa. En met het verschijnen van de diverse permanente tentoonstellingen, werd het museum meer en meer energieker en levendiger.

Locatie

De vele boeiende facetten van wijn en de prachtige exposities wisselden elkaar met grote regelmaat af en het museum werd hiermee een internationale trekpleister. Het Nederlands Wijnmuseum verwelkomt jaarlijks dan ook vele bezoekers uit binnen- en buitenland, die stuk voor stuk het museum prijzen om de fantastisch mooie collectie, het smaakvolle interieur en fascinerende rondleidingen

Programma / activiteiten

Het Nederlands Wijnmuseum is gevestigd in Arnhem, provincie Gelderland. De unieke locatie, in de oude wijnkelders, is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf het station Arnhem Velperpoort is het circa 300 meter lopen.

Van beginner tot aan wijnexpert, iedereen is welkom in het Nederlands Wijnmuseum. Bezoekers worden meegenomen in de wonderbaarlijke wereld van de wijnen. Zij gaan op ontdekkingsreis in het onvergetelijke wijnwonderland. Er zijn vaste exposities te bewonderen met items van onder meer flessen, wijnstokken, gesigneerde sherryvaten en een mooie collectie kurkentrekkers. Daarnaast biedt het museum eveneens wisselende tentoonstellingen die altijd in het teken van de wijn staan.

Activiteiten/Proeverijen
In het wijnmuseum worden leuke en boeiende activiteiten georganiseerd, zoals een mini wijnworkshop en een proeverij.
Er zijn tegenwoordig 2 verschillende soorten proeverijen:

Museum Proeverij De luxe
Deze proeverij begint op Zaterdag om 10:30.
De gasten beginnen met een kopje koffie of thee.
Hierna gaan de gasten van een uitgebreide rondleiding genieten, onder begeleiding van een wijnkenner.
Vervolgens begint er een Wijnproeverij waar 5 verschillende wijnen geproefd gaan worden. U ontvangt aansluitend nog een informatief wijnboekje en een kurkentrekker.
Deze proeverij kost €55,00 per 2 personen

Museum Proeverij Basis
Dit is een iets eenvoudigere Proeverij waarbij 3 wijnen geproefd worden en u een prachtige rondleiding krijgt door het hele pand inclusief de kelders van maar liefst 1 hectare groot.
Deze Proeverij kost €15,00 p.p.
Dit arrangement is op Vrijdag om 14:00
En op Zaterdag om 13:30 en 15:00.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: Gesloten
Vrijdag: 14:00u-17:00u
Zaterdag: 10:00u-17:00u
Zondag: Gesloten

Youtube https://www.youtube.com/watch?v=Lf6m9vd-2RM

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling