Introductie

Het Nederlands Wijnmuseum is gevestigd in Arnhem en is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de wijn. Van wijnliefhebbers en wijnexperts tot aan de wijnbeginners en de wijnbelangstellenden. Het museum brengt op een laagdrempelige wijze de wonderbaarlijke wereld van de wijnen in beeld. De wijncultuur, wijntradities, de wijnhistorie en van de wijnrank tot aan het goed gevulde glas wijn, hier leert men alles over deze bijzondere drank.

Ga naar de website van Nederlands Wijnmuseum Arnhem

Historie en populariteit

Met passie voor wijn, zagen Jaap en Ria Donders hun langgekoesterde droom in april 1983 in vervulling gaan. Het Wijnmuseum opende de deuren voor publiek, dankzij sponsoring en de vele vrijwilligers en donaties uit binnen- en buitenland. Wat begon met een verzameling van wijn apparatuur en gereedschap, groeide al snel uit tot één van de meest complete wijnmusea van Europa. En met het verschijnen van de diverse permanente tentoonstellingen, werd het museum meer en meer energieker en levendiger.

Locatie

De vele boeiende facetten van wijn en de prachtige exposities wisselden elkaar met grote regelmaat af en het museum werd hiermee een internationale trekpleister. Het Nederlands Wijnmuseum verwelkomt jaarlijks dan ook vele bezoekers uit binnen- en buitenland, die stuk voor stuk het museum prijzen om de fantastisch mooie collectie, het smaakvolle interieur en fascinerende rondleidingen.

Programma / activiteiten

Het Nederlands Wijnmuseum is gevestigd in Arnhem, provincie Gelderland. De unieke locatie, in de oude wijnkelders, is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf het station Arnhem Velperpoort is het circa 300 meter lopen.

Van beginner tot aan wijnexpert, iedereen is welkom in het Nederlands Wijnmuseum. Bezoekers worden meegenomen in de wonderbaarlijke wereld van de wijnen. Zij gaan op ontdekkingsreis in het onvergetelijke wijnwonderland. Er zijn vaste exposities te bewonderen met items van onder meer flessen, wijnstokken, gesigneerde sherryvaten en een mooie collectie kurkentrekkers. Daarnaast biedt het museum eveneens wisselende tentoonstellingen die altijd in het teken van de wijn staan.

In het wijnmuseum worden leuke en boeiende activiteiten georganiseerd, zoals een mini wijnworkshop en een proeverij. Voor groepen zijn er speciale arrangementen samengesteld, zoals een presentatie, een rondleiding en natuurlijk het proeven van de wijnen. Ervaar een stukje Frankrijk op Nederlandse bodem in het Nederlands Wijnmuseum.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling