Introductie

De Nieuwegeinse Golfclub is een 9 holes golfbaan, gelegen op een licht glooiend terrein. De baan is volgens vele leden zeer uitdagend. Behalve de wedstrijdbaan, beschikt de club tevens over een oefenbaan waar beginners gebruik kunnen maken van de verschillende oefenfaciliteiten. De golfbaan is door een breed water omringd en een grote vijver is gelegen langs de 9e green. Vanwege de fraaie entourage kan er hier in alle rust een balletje worden geslagen. Voorst beschikt de Nieuwegeinse Golfclub over een ruim clubhuis met twee terrassen en schitterend uitzicht op de baan en het aangrenzende Kasteel Heemstede.

Ga naar de website van Nieuwegeinse Golf Club

Historie en populariteit

De Nieuwegeinse Golfclub is in 1985 opgericht en de ontwerper van de baan is golfbaanarchitect Alan Rijks. In 2007 ontving de club van Committed to Green het felbegeerde certificaat. In 2009 vond een renovatie plaats, waardoor de wedstrijdbaan voor alle spelers nog uitdagender is geworden. Het is de bedoeling dat de golfbaan op termijn naar 18 holes wordt uitgebreid. De golfbaan is bijzonder populair bij zowel de beginnende golfer als de professionele beoefenaars van de golfsport. Daarnaast mag de Nieuwegeinse Golfclub ook vaak leden en relaties uit het bedrijfsleden verwelkomen.

Locatie

De Nieuwegeinse Golfclub is naast Kasteel Heemstede gelegen in de plaats Houten, een gemeente in de provincie Utrecht. Met eigen vervoer is de golfbaan uitstekend te bereiken, dankzij de ligging nabij de snelweg A27. Parkeren kan bij de golfbaan.

Programma / activiteiten

De Nieuwegeinse Golfclub is een golfclub met een 9 holes wedstrijdbaan en een oefenbaan. Aangrenzend ligt Kasteel Heemstede, dat zorgt voor een grandioos uitzicht. De oefenbaan kent voor startende beoefenaars van de golfsport uitgebreide oefenfaciliteiten en men kan lessen volgen die door gekwalificeerde golfprofessionals worden gegeven. Voor golfen op de wedstrijdbaan is minimaal een Golfvaardigheidbewijs vereist.

Er is keuze uit diverse lidmaatschapsvormen bij de golfclub. Zo kan men kiezen voor een volledig lidmaatschap, een werkdag lidmaatschap en een proef- of jeugdlidmaatschap. De golfclub beschikt over een riant clubhuis voorzien van twee gezellige terrassen. Hier kunnen leden terecht voor een snelle hap, maar ook uitgebreid a la carte dineren behoort tot de mogelijkheden. Er zijn twee vergaderzalen, waardoor de Nieuwegeinse Golfclub ook zeker interessant is voor bedrijven en relaties.

Stats & tags


Houten, Utrecht, Nederland
Golf, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling