Introductie

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en dat zul je als bezoeker van de mooie stad aan de Waal weten ook. Prachtige historische gebouwen en smalle straatjes geven een voorzichtig kijkje in het rijke verleden van de stad. Voor wie dieper wil graven in de historie van de stad zijn er diverse musea. En wie lekker aan de oppervlakte wil blijven kan in Nijmegen heerlijk winkelen, lekker uitrusten op een terrasje in het centrum of aan de Waalkade of heerlijk luieren in een van de prachtige stadsparken. Nijmegen mag dan wel de oudste stad van Nederland zijn, de stad leeft in het heden en misschien nog wel verder.

Ga naar de website van Nijmegen

Historie en populariteit

Nijmegen is door de Romeinen gesticht in 19 voor Christus. Helaas is er bovengronds weinig meer wat wijst op een Romeinse nederzetting, maar ondergronds gelukkig des te meer. En dat hiervan inmiddels ook al een aanzienlijke hoeveelheid aan materiaal is opgegraven maakt het allemaal des te mooier. Museum Het Valkhof in Nijmegen laat een grote en belangrijke verzameling van deze Romeinse Archeologie zien. Het bovengrondse Nijmegen dateert nog voor een deel uit de Middeleeuwen, hoewel een groot deel van de oorspronkelijke bebouwing wegens slecht onderhoud tot diep in de jaren zeventig is gesloopt.

Bezienswaardigheden

Naast het al eerder genoemde Museum Het Valkhof telt Nijmegen nog een aantal andere bijzondere musea en expositieruimten waarin vaak toonaangevende collecties worden getoond aan het grote publiek. De bekendste zijn het Nationaal Fietsmuseum Velorama dat de ontwikkeling van de fiets laat zien, en de Stratemakerstoren, dat de bezoeker een kijkje geeft in het onderaardse Nijmegen.

Evenementen

Wie aan Nijmegen denkt, denkt aan de Vierdaagse. En wie aan de Vierdaagse van Nijmegen denkt, denkt aan de Vierdaagsefeesten, ook wel bekend als Zomerfeesten. Jaarlijks worden de Vierdaagsefeesten bezocht door meer dan een miljoen mensen, die afkomen op vele muzikale optredens van artiesten uit alle muzikale genres. Andere grote publiektrekkende evenementen zijn de kermis van juni en oktober, het Mariken Winterfestival en de hardloopwedstrijden Marikenloop en Zevenheuvelenloop.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling